KOMENTAR DI BAGIAN BAWAH SEKALI

Beginilah kelebihan hp OPPO A7Baru-baru ini OPPO secara rasmi melancarkan telefon pintar kelas pertengahan terbaru bernama A7. Peranti ini menggabungkan reka bentuk terkini dengan hayat bateri yang panjang.

Di samping itu, OPPO A7 sendiri mempunyai prestasi yang boleh dikatakan menarik untuk telefon pintar hari ini. Dari sektor kamera, peranti ini juga dilengkapi dengan dua kamera belakang dan kamera depan dengan resolusi besar.

Untuk itu, untuk Alat yang ingin tahu tentang kelebihan dan kekurangan OPPO A7, mereka dapat melihat maklumat seperti berikut:

Kekuatan


Skrin


OPPO A7 yang secara rasmi hadir di Indonesia menggunakan skrin 6.2 inci dengan teknologi IPS yang membolehkan pengguna masih dapat melihat imej dan video sehingga sudut kecondongan 178 darjah.
Walaupun resolusi skrin telefon pintar ini mencapai HD + (1520 x 720 piksel) dengan nisbah aspek yang mencapai 19: 9 supaya ia memenuhi hadapan. Berikutan trend semasa, poket OPPO A7 ini mempunyai reka bentuk Waterdrop seperti Vivo V11 Pro.

Prestasi


OPPO A7 mempunyai prestasi yang cukup kuat kerana menggunakan chipset 450 Octa-core Qualcomm Snapdragon. Malah penggunaan kuasa bateri adalah terima kasih ekonomi dengan teknologi proses 14nm yang efisien.

4GB RAM dan 64GB storan dalaman juga disematkan oleh OPPO pada telefon pintar ini untuk dapat mengimbangi kelajuan chipset Qualcomm Snapdragon 450. Di samping itu, pengguna boleh menanamkan microSD jika kapasiti storan dalaman hampir hilang.

Bateri 4230 mAh


Selain reka bentuk dan kamera, OPPO A7 juga mempunyai bateri kapasiti sebanyak 4230 mAh yang diklaim oleh OPPO untuk dapat bertahan sepanjang hari kerana chipset Snapdragon 450 dan kecerdasan buatan atau Kecerdasan Buatan (AI) yang mampu menguruskan kecekapan penggunaan bateri.

16 MP kamera selfie


Sebagai salah satu pengeluar yang membangunkan telefon pintar yang digelar Expert Selfie, OPPO juga membentangkan kamera resolusi besar pada A7 yang mencapai 16 MP dan dilengkapi dengan AI Beautification yang bijak boleh menentukan wajah yang terbaik apabila foto selfie atau wefie diambil.

Dua kamera belakang


OPPO A7 juga dilengkapi dengan dua kamera belakang 13 MP + 2 MP dan LED Flash yang boleh menghasilkan foto yang menarik kerana ia akan mempunyai kesan bokeh (blur latar belakang) apabila objek itu diambil.

Sensor cap jari


Seperti telefon pintar lain hari ini, OPPO A7 dilengkapi dengan sensor cap jari yang boleh memudahkan pengguna membuka kunci telefon pintar menggunakan hanya cap jari.

Buka kunci muka


Jika pengguna malas menggunakan sensor cap jari, ciri Face Unlock boleh menjadi alternatif kerana ia membolehkan pengguna membuka kunci OPPO A7 hanya menggunakan muka.
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

Post a Comment