KOMENTAR DI BAGIAN BAWAH SEKALI

Inilah dia kelebihan hp oppo A3SSalah satu produk laris dari Oppo ialah OPPO A3S. Telefon mudah alih yang berada di kelas kemasukan membawa beberapa ciri dan kelebihan yang menarik berbanding pesaingnya. Harga yang ditawarkan oleh Oppo untuk telefon bimbit ini tetap setia kepada poket generasi muda yang memang sasaran penggunanya. Dengan reka bentuk dan spesifikasi yang mencukupi untuk menyokong penggunaan harian. Kerana perkara-perkara ini yang mungkin menjadikan Oppo A3S salah satu daripada telefon terlaris di pasaran. Fenomena ini dapat dilihat dari kebangkitan orang-orang yang mengetahui tentang Oppo A3S di enjin carian Google. Malah, ada juga yang mencari perbezaan dalam variasi Oppo A3S. Anda perlu tahu, Oppo A3S mempunyai dua varian memori, iaitu RAM 2GB untuk 16 GB ROM dan 3 GB RAM untuk 32 GB ROM. Jadual Kandungan:


Kelebihan Oppo A3S


 1. Mempunyai Face Unlock


 Ciri-ciri biometrik biasa yang ditanam dalam rakan sekelas Oppo A3S biasanya adalah sensor pengimbas cap jari yang biasanya dijumpai di belakang badan HP. Untuk menarik minat pada alat peringkat kemasukan, Oppo nampaknya berfikir secara berbeza. Oppo A3S dilengkapi dengan teknologi Face Unlock untuk menggantikan sensor Fingerprint. Oppo mendakwa bahawa ciri biometrik ini boleh berfungsi dengan cepat dan tepat. Mereka seolah-olah memahami kelemahan ciri sensor Cap jari yang tidak berfungsi dengan cekap apabila tangan basah atau ketika menggunakan sarung tangan. Oleh itu, jawapan yang tepat untuk mengatasinya adalah dengan Face Unlock.

 2. Long Battery Life


 Kapasiti bateri Oppo A3S cukup besar untuk menyokong penggunaan telefon bimbit yang lebih panjang, iaitu 4230 mAh. Dengan kuasa ini, anda boleh mengakses Oppo A3S lebih lama, baik untuk aktiviti yang menyokong kerja atau bersenang-senang seperti bermain permainan dan menonton video. Dengan skrin HD + 6.2 inci dan ketumpatan piksel skrin Oppo A3S yang hanya ~ 271 ppi, penggunaan kuasa bateri juga tidak begitu membazir. Mengikut keputusan menguji bateri Oppo A3S yang dijalankan oleh banyak tapak di luar sana, telefon bimbit ini dapat diandalkan untuk banyak kegiatan sehingga satu hari penuh. Oppo sendiri mengatakan bahawa bateri A3S boleh bertahan sehingga 18 jam! Betul sehingga 18 jam? Berdasarkan ujian penggunaan Yugatech, ketahanan Oppo A3S boleh mencapai 19 jam dan 9 minit. Keputusan ini agak luar biasa di kelasnya. Laman Selular ID juga menguji hayat bateri Oppo A3S. Akibatnya, Oppo A3S ini boleh bertahan sehingga 24 jam dengan penggunaan internet, menghantar mesej, e-mel, dan aktiviti internet secara umum. Bagi video streaming, Oppo A3S boleh bertahan sehingga 5 jam dengan video streaming tanpa henti. Dengan keputusan ini, orang-orang yang merancang untuk menggunakan Oppo A3S tidak perlu bimbang untuk menghidupkan telefon bimbit yang cepat terkuras. Nampaknya ciri Pengurusan Bateri AI di Oppo A3S mempunyai peranan penting sehingga dapat mengendalikan penggunaan bateri sebaik mungkin.

 3. Widescreen dan Responsiveness


 Oppo A3S dilengkapi dengan saiz skrin Skrin Penuh yang terbentang sehingga 6.2 inci dan mempunyai resolusi 1520 x 720 piksel. Nisbah aspek itu sendiri ialah 19: 9 supaya ia kelihatan cantik. Reka bentuk takik juga masih boleh didapati di telefon ini supaya tidak ada kesan yang menjadi ketinggalan zaman walaupun A3S bukanlah telefon bimbit pertengahan atau tinggi.

4. Prestasi OK


 Inain yang dibawa oleh rakan sekelas Oppo A3S dianggap agak baik. Chipset yang digunakan ialah Qualcomm Snapdragon 450 dengan proses pembuatan 14 nm. CPU terdiri daripada lapan teras dengan frekuensi 1.8 GHz. Jadi, apakah skor Antutu Oppo A3S? Laman Yugatech telah menanda aras Oppo A3S. Dari hasil penanda aras, skor Antutu adalah 74,409, skor tidak tinggi tetapi dianggap baik jika anda melihat kelas harga Oppo A3S. Yugatech juga menjalankan penanda aras lain, hasilnya dapat dilihat di bawah. * sumber: www.yugatech.com Dengan kuasa ini, Oppo A3S dapat menyediakan pengguna dengan pengalaman yang baik seperti peralihan UI yang lancar, multitasking yang baik, dan beralih antara aplikasi yang dapat dilakukan dengan cepat, dan salah satu yang paling penting adalah dapat menjimatkan tenaga. Untuk sektor ingatan, terdapat dua pilihan yang ditawarkan oleh Oppo untuk A3S ini. Yang pertama adalah 2 GB RAM untuk ROM 16 GB. Sementara yang kedua adalah RAM 3 GB untuk 32 GB ROM. Oleh itu, harga jualan juga mesti berbeza, tetapi tidak terlalu jauh. Kedua-dua memori penyimpanan juga boleh dikembangkan dengan memori luaran sehingga 256 GB menggunakan slot yang telah disediakan.
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

Post a Comment