KOMENTAR DI BAGIAN BAWAH SEKALI

Inilah kelebihan hp Samsung Galaxy S10mengeluarkan semula HP terbarunya, Samsung Galaxy S10, yang tentunya memberikan kejutan tersendiri bagi pencinta alat, terutama untuk pencinta HP Samsung. Nah, kali ini, Carisinyal akan membincangkan kelebihan dan kekurangan Samsung Galaxy S10 semata-mata untuk anda yang ingin menambah pandangan tentang HP ini.Bagaimana anda ingin tahu? Mari kita lihat hanya perbincangan tentang Samsung Galaxy S10, telefon bimbit terbaru Samsung yang sangat sejuk dan merupakan salah satu telefon bimbit terbaik yang dijual di pasaran hari ini.

Kelebihan Samsung Galaxy S10


 1. Reka Bentuk Premium


HP perdana terkini dari vendor Korea Selatan mempunyai reka bentuk premium yang mewah. Perlindungan belakang HP ini dilapisi dengan kaca yang telah dilindungi menggunakan pelindung Gorilla Glass generasi kelima. Bingkai itu sendiri diperbuat daripada aluminium. Walaupun penutup belakang disalut dengan kaca, telefon bimbit ini tidak merasa licin ketika ditahan. Anda masih boleh memegang telefon ini dengan selesa, anda tahu. Samsung Galaxy S10 boleh didapati dalam pelbagai variasi warna iaitu Prism White, Prism Black, Prism Green, Prism Blue, Canary Yellow hingga Flamingo Pink.

2. Super Clear Screen


 Bukan sahaja reka bentuk premium, skrin juga premium, ini adalah kualiti. Yup, Samsung menyediakan telefon bimbit perdana ini dengan skrin lebar yang tipikal dari HP kontemporari 6.1 inci. Nisbah skrin itu sendiri ialah 19: 9. Resolusinya ialah 1440 x 3040 piksel dengan kepadatan skrin melebihi 400 ppi, tepatnya pada 550 ppi. Tidak menghairankan, skrin telefon bimbit ini sangat jelas dan ketajamannya juga bagus. Skrin HP dengan bezel nipis dan takaran kecil dalam bentuk titisan air yang dipanggil Samsung sebagai Infinity O Display telah membawa teknologi panel skrin terbaharu, iaitu AMOLED Dinamik yang dibangunkan oleh Samsung sendiri. Yup, paparan skrin telefon bimbit ini tidak dapat dipisahkan dari panel skrin AMOLED Dinamik. Oh ya, bagi anda yang suka menonton Netflix dalam mod HDR, anda harus gembira kerana telefon bimbit ini telah mengantongi teknologi HDR10 +, anda tahu. Bukan sahaja badan belakang dilindungi oleh pelindung Glass Gorilla. Skrin ini juga telah dilindungi dengan menggunakan Corning Gorilla Glass generasi terbaru, Gorilla Glass 6 yang dikatakan mempunyai ketahanan terhadap goresan yang jauh lebih baik daripada versi terdahulu.

3. Prestasi Gahar


 Sekiranya HP perdana tidak disokong oleh prestasi pantas, maka ia tidak berguna. Nah, bagaimana dengan Samsung Galaxy S10? Adakah prestasi cepat? Jawapannya, ya. Mengapa? Kerana telefon bimbit ini telah mengetepikan chipset octa Exynos 9820 yang diketahui sangat kuat. Isyarat telah dilakukan ujian geekbench (teras tunggal) pada telefon bimbit ini. Akibatnya, Samsung Galaxy S10 memenangi skor besar 4395. Di samping itu, kami juga menjalankan ujian geekbench pelbagai teras dan skornya juga tinggi, berjumlah 9647. Nah, kami juga menjalankan ujian untuk mengetahui skor antutu dari telefon bimbit ini, dan Akibatnya, telefon bimbit ini mendapat nombor di atas 300 ribu. Pada dasarnya, mengenai prestasi, telefon bimbit ini pasti menjadi juara. Mahu digunakan untuk bermain permainan? Anda boleh. Untuk tujuan multimedia atau untuk menjalankan tugas ringan? Sudah tentu anda boleh.
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

Post a Comment