Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Lowongan Kerja BUMN PT. Pegadaian - Jobs Pendukung Transaksi Kas AreaPT Pegadaian (Persero) memiliki sejarah dan pengalaman yang sangat panjang dalam bisnis pajak gadai di Indonesia. Pegadaian telah menjadi penyelesaian kewangan bagi komuniti dan telah mengambil bahagian dalam menyumbang kepada peningkatan kemasukan kewangan bagi kelas menengah yang lebih rendah dan juga perusahaan mikro, kecil dan sederhana (MSME). Pengeluaran POJK No. 31 / POJK.05 / 2016 mengenai Usaha Niaga selanjutnya memperkuat komitmen Pegadaian untuk terus menyokong usaha Kerajaan dalam membangunkan ekonomi negara berdasarkan ekonomi populis untuk merealisasikan kemerdekaan ekonomi bangsa.

Sumber manusia adalah faktor utama yang mendorong perjalanan perniagaan serta pemaju syarikat untuk mencapai visi dan misi yang telah ditetapkan

Untuk mendapatkan sumber manusia yang kompeten selaras dengan keperluan yang ditetapkan dan sejajar dengan perkembangan syarikat, PT Pegadaian (Persero) memperoleh pekerja berdasarkan:
Prinsip ketelusan, akauntabiliti, kebebasan dan keadilan.
Analisis keperluan pekerja Syarikat untuk jangka pendek dan panjang.
Pengumuman pengambilan pekerja dijalankan secara terbuka melalui media massa atau cara lain agar maklumat diterima secara meluas oleh orang awam. Tahap dalam proses perekrutan pekerja termasuk pemilihan pentadbiran (file permohonan), ujian bertulis, wawancara, ujian medis, latihan pekerjaan, dan pemilihan yang diperlukan sebagaimana diperlukan. Pemilihan dijalankan oleh jawatankuasa dalaman atau dengan kerjasama agensi / institusi lain yang mempunyai kecekapan dan keupayaan dalam bidang pengambilan pekerja seperti universiti dan syarikat perkhidmatan pengakap bakat yang lain. Proses pemilihan dilaksanakan semata-mata untuk menjamin dan melindungi kepentingan syarikat. Hasil pemilihan dalam bentuk nama peserta yang telah lulus dalam proses pemilihan diumumkan secara terbuka melalui media massa atau cara lain.

Sumber manusia adalah faktor utama yang mendorong perjalanan perniagaan serta pemaju syarikat untuk mencapai visi dan misi yang telah ditetapkan, oleh itu meningkatkan kualiti pekerja dijalankan melalui pendidikan dan latihan secara konsisten dan berterusan Di samping itu, pendidikan dan latihan juga bertujuan untuk memastikan penciptaan pemimpin yang sangat berdedikasi kepada syarikat, berfikiran luas, dan berwawasan.

Job Vacancies for BUMN PT. Pegadaian (Persero)


Kedudukan: 

Penyokong Transaksi di Kawasan Tunai Sumatera Utara, Lokasi Kerja Utama: Medan, Kabupaten Blangpidi, Kabupaten Tapaktuan, Kabupaten Meulaboh, Kabupaten Nias, Kabupaten Gunung Sitoli.

Penerangan Pekerjaan:

Menjalankan penerimaan, pengiraan dan pembayaran wang dan menjalankan tugas pentadbiran kewangan dalam unit kerja mengikut kuasa dan SOP.
Lakukan pengiraan, rekod dan pentadbiran penerimaan dan perbelanjaan wang yang diuruskan menurut SOP.
Menguruskan dokumen dan bukti urus niaga lain sebagai asas untuk menerima dan melunaskan wang tunai mengikut prosedur yang ditetapkan.
Sediakan laporan mengikut skop dan bidang kerja.
Palang menjual produk PT Pegadaian (Persero).

Keperluan Seeker Kerja:


Pendidikan sekolah menengah yang minimum.
Umur adalah 20 tahun dan maksima 30 tahun.
Berpengalaman sebagai juruwang minimarket atau juruwang bank sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun.
Berkomunikasi, boleh bekerja dalam pasukan atau bekerja secara bebas.
Mampu mengoperasikan komputer menggunakan Microsoft Office.
Lebih disukai anak-anak rantau ini dan sanggup diletakkan di kawasan asal pemohon.
Single (Tidak Berkahwin).
Calon pilihan dari: Aceh, Blangpidi Kabupaten, Tapaktuan Kabupaten, Kabupaten Meulaboh, Kabupaten Nias, Kabupaten Gunung Sitoli, Medan.

Sekiranya anda berminat untuk Melamar Kerja Sebagai Penyokong Urus Niaga Kawasan Kawasan Sumatera Utara di PT. Pegadaian (Persero), sila lakukan Pendaftaran Pekerjaan Online hanya pada halaman Terkini Terkini --- Julai 2019.