KOMENTAR DI BAGIAN BAWAH SEKALI

Lowongan Kerja PT. SCG Lightweight Concrete Indonesia Terbaru Update 2019PT. SCG Lightweight Concrete Indonesia adalah syarikat Thai PMA yang merupakan salah satu syarikat SCG (Siam Cement Group) yang menghasilkan premium Lightweight Brick dan Mortar dengan jenama SCG Smartblock dan Bezt yang disokong oleh teknologi pengeluaran terkini.

SCG adalah konglomerat perniagaan utama di ASEAN dengan lebih daripada 100 tahun pengalaman dan komited untuk melakukan salah satu falsafah perniagaan SCG, "Dedikasi untuk Kecemerlangan".

Penyelidikan dan Pembangunan - SCG telah berada dalam "perniagaan penting" sejak tahun 1910an. Portfolio kami termasuk pelbagai produk dalam petrokimia hiliran, polimer, kertas, pembungkusan, simen, bahan binaan dan pembinaan. Kami juga menyediakan rangkaian logistik global yang menghubungkan Asia Tenggara dengan Afrika, Eropah dan Amerika.

Dari permulaan, inovasi adalah strategi teras kami. Kami berhasrat untuk membawa pelanggan produk dan perkhidmatan berprestasi tinggi sambil berusaha untuk kecekapan dan kemampanan tenaga. R & D adalah keupayaan kami untuk berinovasi dan merupakan pemacu utama kejayaan kami pada masa akan datang. Ahli sains dan jurutera kami berusaha untuk menghasilkan produk baru dan meningkatkan proses pengeluaran kami. Pada masa ini, kami mempunyai lebih daripada 400 penyelidik dan pemaju produk - kebanyakannya mempunyai PhD - bekerja di beberapa pusat penyelidikan termasuk: petrokimia, polimer dan pusat penyelidikan plastik; pusat penyelidikan pulpa dan kertas; simen dan pusat penyelidikan konkrit; pusat teknologi maklumat; pusat inovasi untuk bahan binaan dan pejabat teknologi korporat untuk pengambilalihan teknologi dan perniagaan baru.

Bersama dengan jabatan pemasaran dan pengeluaran, penyelidik kami mengenal pasti peluang produk baru, menjalankan ujian makmal, dan memperbaiki proses pengeluaran komersial. Penyelidik SCG juga berpeluang untuk mengendalikan reka bentuk pembungkusan, pengkomersialan dan pemantauan semula. Perkongsian sangat penting bagi kami dan kami bekerjasama dengan pelanggan dan pembekal kami untuk memastikan kami membawa produk yang tepat ke pasaran. Kami juga bekerjasama rapat dengan institusi akademik antarabangsa dan organisasi kerajaan untuk mengenal pasti peluang yang dihasilkan oleh teknologi canggih. (SCG.COM)

Job Vacancies of PT. SCG Lightweight Concrete Indonesia1. Pegawai ITKeperluan Pencari Kerja Am:

Diploma atau Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Komputer / sains komputer
IPK minimum 3.0 skala 4
Graduan baru dialu-alukan
Konfigurasi rangkaian, pemasangan, dan pelayan rangkaian
Mengawal PHP, MySQL, Javascript, HTML, dan kini memuji asas OS Ubuntu
Bersedia ditempatkan di Karawang Timur (Estet Perindustrian Suryacipta)

Tanggungjawab pekerjaan:

Memantau dan menyelenggara sistem dan rangkaian komputer di kilang
Anda boleh memasang dan mengonfigurasi sistem komputer, mendiagnosis kesilapan perkakasan dan perisian, dan menyelesaikan masalah teknikal dan aplikasi


2. Juruteknik ElektrikKeperluan Pencari Kerja Am:

Diploma Minimum Kejuruteraan Elektrik
IPK minimum 3.0 skala 4
Graduan baru dialu-alukan
Mempunyai analisis yang baik dan menyelesaikan masalah
Komunikasi yang baik dalam bahasa Inggeris
Bersedia bekerja di lokasi / kilang
Bersedia ditempatkan di Karawang Timur (Estet Perindustrian Suryacipta)

Tanggungjawab pekerjaan:

Rancang, Susun, Membangun dan Mengawal aktiviti penyelenggaraan elektrik di kilang
Memasang dan menyelenggara sistem pemasangan kabel, kawalan dan pencahayaan. Periksa komponen elektrik, seperti transformer dan pemutus litar. Identiti masalah elektrik dengan pelbagai peranti ujian.


3. Jurutera MekanikalKeperluan Pencari Kerja Am:

Jabatan Pendidikan, Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik
Skor 3.o skala minimum 4
Sekurang-kurangnya 1 tahun pengalaman kerja, pelajar dialu-alukan
Sekurang-kurangnya 25 tahun
Mempunyai analisis yang baik dan menyelesaikan masalah
Komunikasi yang baik dalam bahasa Inggeris
Bersedia bekerja di lokasi / kilang
Bersedia ditempatkan di Karawang Timur (Estet Perindustrian Suryacipta)

Tanggungjawab pekerjaan:

Analisis masalah enjin dan mencadangkan penyelesaian
Membangun dan mengawal aktiviti penjagaan

Sekiranya anda Berminat Memohon Pekerjaan di PT. SCG Lightweight Concrete Indonesia, sila hantar permohonan anda secara dalam talian hanya di halaman ini, yang paling lambat ialah 3 Agustus 2019.
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

Post a Comment