Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

PT Nindya Karya (Persero) membuka lowongan kerja terakhir pada bulan September 2019PT Nindya Karya adalah entiti perniagaan yang dimiliki oleh pemerintah Indonesia (BUMN) yang terlibat dalam pembangunan. PT Nindya Karya (Persero) merupakan penyedia layanan konstruksi terbaik yang menyediakan layanan yang inovatif, kokoh, bertaraf dunia dan selain itu juga merupakan bisnis perumahan. PT Nindya Karya secara dramatik meningkatkan fungsinya dan menyampaikan semua permintaan pemilik projek, tepat pada masanya dan menguruskan dana projek sebaik mungkin. PT Nindya Karya juga menawarkan ciri nilai tambah bersepadu untuk meningkatkan kepuasan pelanggan. Solusi PT Nindya Karya termasuk infrastruktur bangunan dalam layanan profesional. Kawasan operasi perusahaan dibagi menjadi enam Divisi yang meliputi Divisi I (Aceh, Sumatera Utara, Sumatera Barat, Riau) dan Divisi V (Sulawesi, Maluku, Gorontalo, Papua & Papua Barat) Bahagian VI (Jawa Barat, DKI, Banten, EPC, Minyak & Gas).

PT Nindya Karya mempunyai budaya kerja dalam bentuk 3 hal utama yang menjadi tumpuan manajemen dalam menyusun semula konsep bisnis, yaitu untuk merumuskan budaya perusahaan untuk membangun sumber daya manusia yang kompeten, memiliki sikap mental integritas, militansi, inovasi, detail, dan fleksibilitas, dan dapat bekerja dengan lebih berkesan dan cekap. Meningkatkan struktur modal dan tahap kepercayaan institusi kewangan, serta memudahkan sistem operasi dan prosedur untuk bekerja dengan lebih cepat dan tepat. Dengan kepercayaan dan sokongan semua pihak, kami bersedia bekerja keras, berkembang pesat untuk merealisasikan visi kami menjadi "Syarikat Perkhidmatan Pembinaan Top 5 di Indonesia".

Sistem Struktur Prefabricated Nindya SpirCON telah digunakan untuk pembangunan RUSUNAWA dari 4 hingga 6 tingkat di berbagai daerah di Indonesia, iaitu: Medan, Bekasi, Surabaya, Jogjakarta, Pontianak, Jakarta dan Makassar. Bagi bangunan pejabat dan ceramah, mereka telah dibina di Taman Mini Indonesia Indah Jakarta dan Kampus Universiti Wijaya Kusuma Surabaya. Sehubungan dengan hal tersebut, PT Nindya Karya (Persero) merencanakan untuk mengembangkan Sistem Struktur Prefabrikasi Nindya SpirCON sebagai sistem struktur yang dapat diterapkan pada bangunan menengah, yang dapat digunakan untuk bangunan RUSUNAWA & RUSUNAMI, juga dapat diterapkan pada bangunan lain seperti bangunan pangsapuri, pejabat, kedai, dan lain-lain. Oleh itu, sebelum dilaksanakan, perlu melakukan penyelidikan dan pembangunan yang menganggap aspek teknikal dan ekonomi serta lingkungan.

Alamat pejabat ibu pejabat:
PT Nindya Karya (Persero)
Jl. Letjend Haryono MT Kav. 22 Jakarta 13630
Telefon: +62 21 8093276
Faks: +62 21 8093105

PT Nindya Karya (Persero) menerusi program perekrutannya saat ini membuka lowongan kerja terakhir pada bulan September 2019 untuk mencari calon pekerja yang siap digunakan untuk setiap baris atau pembagian kerja dalam perusahaan yang saat ini membutuhkan. Dengan syarikat perekrutan atau pembukaan pekerjaan ini cuba mencari individu yang sesuai dengan keperluan syarikat dan tentu saja sesuai dengan minat dan harapan para pencari kerja kerana dengan hubungan yang baik antara pekerja dan perusahaan akan menciptakan suasana yang kondusif dalam persekitaran perusahaan. Berikut adalah kedudukan yang tersedia untuk peluang pekerjaan kali ini dibuka oleh syarikat dengan kelayakan berikut.

Posisi Kedudukan PT Nindya Karya:

STAF UNDANG-UNDANG NEGARA (KOD: 01NLL)

Keperluan Seeker Kerja:

Graduan Undang-Undang, Bidang: Perniagaan, Undang-Undang Sivil atau Jenayah, dari Universiti Negeri atau Swasta dengan Akreditasi A
IPK minimum 3.00
Maksimum 25 tahun ialah 2019
Memahami dan menguasai aspek legaliti syarikat, merangka perjanjian dan syarikat pelesenan
Sebaiknya pengalaman bekerja di Pejabat Notari dan / atau Peguam selama sekurang-kurangnya 1 tahun
Aktif dalam bahasa Inggeris dan tulisan lisan
Mampu mengoperasikan Microsoft Office (MS Word, MS Exel dan MS Power Point)
Boleh bekerja di bawah tekanan & bersedia untuk bekerja dari semasa ke semasa
Bersedia ditempatkan di seluruh rantau Indonesia.
Fail Permohonan:

Semua dokumen berikut dihantar dalam format PDF (tanpa pengekstrakan fail)

Lengkap kurikulum vitae
Senarai Sejarah Kerjaya
Pensijilan (jika ada)
KTP / Identiti yang masih sah
Dua keping gambar 4x6
Diploma dan transkrip akhir
Sijil Cara Mendaftarkan Polis (Boleh diikuti)
Maklumat Perekrutan:

Pendaftaran adalah terkini pada 27 September 2019
Waspadai penipuan atas nama PT Nindya Karya (Persero) karena proses perekrutan ini gratis
Hanya pencipta yang meluluskan pemilihan pentadbiran dipanggil ke peringkat seterusnya
Masa pemilihan akan diumumkan kepada pencaker yang meluluskan pemilihan pentadbiran
Cara Mendaftar:

Dengan mengetahui kriteria perekrutan dan keperluan yang diterangkan di atas, para pencari kerja yang merasa bahwa mereka memenuhi persyaratan termasuk pendidikan, usia, dan sebagainya dan sememangnya merasa tertarik dengan kekosongan pekerjaan terbaru PT Nindya Karya (Persero) pada bulan September 2019 di atas, harus segera selesai dan lengkap menyusun fail permohonan kerja seperti surat permohonan kerja, CV atau curriculum vitae, diploma dan transkrip FC dan tambahan lain seperti gambar baru-baru ini untuk mendaftar dan mengambil bahagian dalam pemilihan kemasukan pekerja baru di syarikat yang dipersoalkan, melalui prosedur yang ditetapkan oleh syarikat iaitu melalui pendaftaran melalui EMAIL untuk menangani:

recruitment@nindyakarya.co.id

Termasuk dalam subjek e-mel: Nama Penuh_Education Last_Code Job