Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Jalan Jalan Sambil Membawa Narkotika Pria Ini Di Tangkap Tantura PrabumulihPasukan Khusus PRABUMULIH (Timsus) Polis Daerah Tantura Prabumulih berjaya mengamankan seorang lelaki kerana dia ditangkap dalam jenis narkotik methamphetamine, Rabu (10/23/2019) pada pukul 10:30 pagi.

Ia bermula apabila Timsus Tantura diketuai
Aipda Dodi menjalankan rondaan rutin di beberapa kawasan di Bandar Prabumulih.

Apabila melakukan rondaan di jalan Tanggamus, pelepasan Muara Dua, Daerah Prabumulih Timur, Bandar Prabumulih, tepatnya di jambatan Karang jaya.

Pasukan itu menyaksikan tiga orang menunggang motosikal dengan curiga, kemudian berhenti, tetapi penunggang itu memberontak dan hampir jatuh ke dalam salah satu anggota Tantura, dengan cepat menarik salah seorang penunggang, yang sedang menunggang di belakang.

Selepas melihat salah seorang kawannya yang jatuh sakit yang dikenali sebagai ubat jenis methamphetamine, kedua-dua rakan itu segera melepaskan gas kerana takut ditangkap.

Semasa pemeriksaan suspek melemparkan kotak rokok ke dalam saluran air, tetapi pasukan itu mengetahui.

Pasukan itu segera memeriksa kes rokok yang telah dibuang oleh suspek, cukup pasti, menemui satu paket kecil jenis dadah methamphetamine di dalamnya bersama 4 rokok Magnum.

Menurut data polis, Ahmad Sugiarto (19), seorang penduduk dari Batch 45, Prabumulih City, di belakang hospital Bunda.

Selain itu, lelaki yang bekerja sebagai pengawal kafe dan bukti dalam bentuk jenis narkotik methamphetamine diserahkan kepada Unit Detektif Narkotik Polis Prabumulih untuk diproses selanjutnya.

Kepala Polisi Prabumulih AKBP I Wayan Sudarmaya SH SIk MH melalui Kasab Sabhara AKP Ahmad Jauhari yang diiringi oleh Kepala Turjawali Ipda Rikiyanto Atmaja S.H ketika dikonfirmasi mengesahkan adanya penangkapan.

"Ya, Pasukan Tantura berjaya mengamankan satu penyalahguna dadah methamphetamine, dan telah diserahkan kepada Unit Detektif Narkotik Polis Prabumulih.

untuk mengambil kira pelaku pelaku dalam perangkap oleh artikel 112 ayat 1 Undang-Undang Nomor 35 Tahun 2009 tentang Narkotika dengan hukuman penjara 5 tahun penjara.