Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Team Volly Tuan Rumah Batal Bertanding Karena Tidak Memiliki Seragam !!! Ironis PorProv XIImemberi peluang kepada pasukan bola tampar wanita Prabumulih untuk segera melengkapkan diri dengan pakaian seragam mengikut perjanjian yang telah disampaikan semasa mesyuarat teknikal sebelum pertandingan bermula.

Walau bagaimanapun, ia tidak dipengaruhi oleh kontinjen Prabumulih atas alasan bahawa mereka hanya mempunyai satu pakaian dan dibasuh selepas mengikuti perlawanan sebelumnya.

"Kami juga telah mengarahkan mereka untuk membeli seluar pakaian yang dijual oleh peniaga di hadapan Dewan Sukan Prabujaya, tetapi mereka mendakwa mereka tidak mempunyai wang kerana KONI Prabumulih hanya menyediakan satu sepasang pakaian kerana kekangan bajet," kata Tio kepada LapartaNews.com ketika dibincangkan di luar. perlawanan di Dewan Sukan Prabujaya, Selasa (11/19/2019).

Tio selanjutnya menjelaskan bahawa partinya tidak pernah mengeluarkan perkataan hilang kelayakan ke pasukan bola tampar wanita Prabumulih. Ia hanya salah satu pentadbir pasukan bola tampar wanita Prabumulih yang sebaliknya meminta jawatankuasa itu untuk membatalkan kelayakan mereka.

"Tidak mendapat persepsi yang salah kemudian, mereka sendiri diminta dibatalkan, mereka terpaksa bersaing, walaupun kontingen Palembang siap bersaing," katanya.

Sementara itu, salah seorang atlet bola tampar lelaki dari Prabumulih mengakui bahawa pengurusan bola voli sukan Prabumulih sangat kagum untuk membiarkan mereka pergi tanpa bantuan apabila bersaing. Jadi mereka tidak menumpukan perhatian untuk bersaing dan gagal dalam pusingan awal.

"Galonyo, kami menjaga Dewek, tiada pengurusan Ado yang mengiringi kami, jadi kami bingung, Cak juga gembira dengan pasukan bola tampar wanita yang tidak mengurusnya, jadi maafkan kami jika kami tidak dapat memberikan yang terbaik untuk Prabumulih, dan kami benar-benar kecewa, "dia mengeluh.