3 Trik Handphone F7 yang belum di ketahui orang banyak

Post a Comment


Telefon pintar yang dikeluarkan pada 17 April 2018 membawa skrin HD lebar 6.23 inci dengan nisbah 19:09. Apa yang menarik ialah, Oppo F7 mempunyai reka bentuk skrin yang sama seperti iPhone X. Di mana skrin mempunyai takuk atau poni di bezel teratas yang menjadikan telefon pintar ini kelihatan lebih moden.

Maklumat sedikit mengenai dapur, Oppo F7 disokong dengan cip teras MediaTek Helio P60 Cortex A-37 Octa, yang mempunyai kelajuan jam 2.0GHz. Telefon pintar ini disokong dengan memori 4GB atau 6GB RAM dan memori 64GB atau 128GB yang boleh ditingkatkan dengan mikro-SD mencapai 256GB.

Kamera yang dimiliki oleh telefon bimbit ini cukup mampu. Oppo F7 disokong dengan kamera depan 25 megapixel f / 2.0 dan 16 megapixel f / 1.8 kamera belakang dengan sokongan AI.

Selain daripada yang diterangkan di atas, Oppo F7 juga dilengkapi dengan beberapa ciri baru yang mungkin belum anda ketahui. Berikut adalah ringkasan 8 ciri baru dan petua dan cara yang akan memudahkan anda menggunakan Oppo F7.


1. Bar Navigasi yang Boleh Dioperasikan dengan isyarat


Oleh kerana telefon pintar ini mempunyai reka bentuk yang kurang bezel, maka Oppo tidak membuat bar navigasi seperti kebanyakan telefon pintar lain, tetapi secara langsung terintegrasi dengan skrin. Untuk memberikan kesan yang luas pada skrin, anda boleh menyembunyikan bar navigasi di skrin dan menggantinya dengan isyarat.

Untuk mengaktifkannya, anda boleh pergi ke Tetapan - Pintar dan Konvensional - Kunci Navigasi. Jika sudah, pilih Navigasi Gerak Isyarat Ganti. Pada menu, terdapat dua jenis pilihan yang boleh anda pilih, pilih saja yang diperlukan.

Untuk pilihan Kembali Di Kedua-dua Sisi, anda boleh memadam salah satu jari anda dari bahagian bawah skrin sehingga kembali ke Skrin Utama, dan sapu satu jari dari bahagian bawah skrin dan tahan untuk membuka Tugas Terkini. Akhirnya lap satu jari dari bahagian bawah skrin ke kiri dan kanan untuk kembali ke halaman sebelumnya. Atau lebih jelas, anda boleh melihat demo dalam menu.


2. Sembunyikan Foto, Video, atau Fail Lain dengan Ciri Ruang Persendirian


Ciri ini sangat berguna untuk anda yang memerlukan privasi yang tinggi untuk menyimpan data, foto, video atau apa-apa lagi. Anda boleh mengunci ruang peribadi ini supaya tidak dapat diakses oleh orang lain. Untuk membuka ruang peribadi ini, anda boleh menggunakan cap jari, kunci buka kunci, atau kod laluan. Untuk mengaktifkannya, pergi ke Tetapan - Keselamatan, kemudian ketik menu Selamat Datang untuk menggunakannya.


3. Jalankan dua aplikasi pada masa yang sama dengan ciri Skrin Split


Mudah untuk menggunakan ciri satu ini, anda boleh secara langsung berus tiga jari bersama-sama dari bawah ke bawah. Sebelum itu, anda perlu mengaktifkannya terlebih dahulu dalam Tetapan - Skrin Split Apl. Jika ciri ini aktif, skrin akan dibahagikan kepada dua, dan akan dihadkan kepada garis hijau di tengah.
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

SARAN DARI KAMI

Post a Comment