Beginilah kelebihan hp oppo F5 yang tidak di ketahui orang lain

Post a Comment

Oppo F5 adalah Oppo HP terlaris di pasaran Indonesia. Telefon bimbit ini mempunyai tarikan untuk pengguna di Indonesia, mungkin termasuk anda. Salah satu perkara yang menarik telefon bimbit ini ialah kamera depan yang mampu menghasilkan foto yang bagus. Di samping itu, promosi itu agak sengit dan pengaruh Duta Jenama OPPO yang memperkenalkan produk ini adalah satu lagi sebab yang menjadikan produk ini agak popular. Kami yakin bahawa anda yang datang ke artikel ini ingin tahu mengenai OPPO F5 dan ingin mengetahui lebih lanjut mengenai kelebihan dan kekurangan HP ini. Tertarik dengan minus OPPO F5? Lihat perbincangan di bawah. Tetapi sebelum ini menarik melihat spesifikasi terperinci OPPO F5 yang berikut.

Kelebihan Oppo F5 1. Skrin Paparan Penuh 18: 9 Skrin Oppo F5 adalah paparan penuh, aka skrin penuh. Skrin ini mempunyai dimensi 6 inci dengan jenis LCD LTPS IPS. Skrin penuh pada telefon bimbit ini bukan sekedar gimmick. Oppo F5 mempunyai dimensi skrin yang memenuhi hampir semua tubuhnya. Skrin lebar ini mempunyai kelebihan tersendiri yang menjadikan telefon bimbit ini sesuai untuk multimedia. Terutama kerana skrin pada telefon bimbit ini telah membawa resolusi Full HD + 1080 x 2160 piksel.

1. AI Keindahan Kamera Depan Kelebihan utama Oppo F5 adalah titik jualan 

utamanya adalah kamera hadapan. Kamera hadapan pada telefon bimbit ini membawa kamera 20 MP. Kamera ini sememangnya agak sesuai untuk selfie dan tembakan selfie juga agak baik. Keputusan kamera selfie yang baik ini dipersetujui oleh GSMArena. Mereka mengatakan jika kamera selfie tembakan di telefon bimbit ini mempunyai butiran yang baik, warna kulit juga kelihatan lebih cerah supaya ia kelihatan lebih menarik. Perkara yang sama dikatakan oleh Youtuber SobatHape yang menyatakan bahawa keputusan selfie menggunakan telefon bimbit ini memang baik. Keputusan selfie yang baik ini bukan sahaja kerana resolusi kamera depan besar. Penggunaan lensa Sony IMX376 juga mempunyai bahagian. Tetapi selain lensa kamera, kehadiran teknologi "Teknologi Pengiktirafan Kecantikan AI" di telefon bimbit ini juga membantu hasil selfie. Teknologi AI di kamera depan dapat memberikan hasil yang lebih cantik tetapi masih kelihatan semula jadi. Di samping itu, kehadiran ciri Unlock Face sebagai ciri keselamatan untuk membuka kunci HP juga lebih bernilai daripada telefon bimbit ini.


2. Kamera Belakang Baik untuk Lampu Rendah * sumber: www.youtube.com Kamera 


belakang Oppo F5 membawa kamera 16 MP. Resolusi kamera ini memang tidak sebesar kamera depan yang membawa kamera 20 MP. Tetapi hasilnya agak memuaskan di kelasnya. Seperti yang dijelaskan oleh GSMARena, hasil foto kamera belakang HP ini agak terperinci, warna juga baik dan semula jadi seperti gambar di atas. Apabila digunakan di tempat dengan cahaya yang rendah, hasil kamera masih cukup memuaskan. SobatHape memuji tembakan kamera Oppo F5 dalam keadaan cahaya rendah atau cahaya rendah. Hasilnya boleh didengar dalam foto berikut.

3. Prestasi diklasifikasikan sebagai Oppo F5 yang baik dilengkapi dengan Mediatek MT6763T


 Helio P23. Chipset ini terdiri daripada pemproses Cortex-A53 2.5 GHz Octa-core. Sistem pengendalian HP ini adalah ColorOS berdasarkan Android Nougat. Kemunculan ColorOS sangat mirip dengan kemunculan Apple iOS. Untuk mengemudi dan memuatkan aplikasi, ia agak cepat. Anda boleh mengatakan bahawa pemproses cukup untuk memenuhi keperluan. * sumber: arenalte.com Bagaimana untuk bermain permainan ini? GPU Mali-G71 MP2 ternyata mempunyai prestasi yang baik. Nilai skor GPU juga agak tinggi seperti yang dinyatakan oleh GSMArena dalam ujian menggunakan GFX 3.1 berikut. * sumber: www.gsmarena.com Dengan skor ini, telefon bimbit ini mampu menjalankan permainan yang popular seperti Arena of Valor. Sememangnya, kerana telefon bimbit ini juga merupakan penaja Arena of Valor. Permainan lain seperti Asphalt 8 dan Gear juga cukup dimainkan seperti yang ditunjukkan oleh Trustedreviews. Anda boleh mengatakan, prestasi grafik agak baik. Apabila dibandingkan, prestasi grafik lebih tinggi daripada Snapdragon 625 tetapi lebih rendah daripada Snapdragon 630.
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

SARAN DARI KAMI

Post a Comment