Beginilah kelebihan hp Xiomi Redmi K20 PRO

Post a Comment


Akhir-akhir ini, dunia telefon pintar telah dimeriahkan dengan berita salah satu telefon pintar yang dijuluki pembunuh perdana. Xiaomi sekali lagi membuat telefon pintar perdana, Xiaomi Redmi K20 Pro. Telefon pintar ini dikatakan mempunyai banyak kelebihan berbanding telefon pintar jenama lain.

Malah, pengilang ini dari China sebelum ini dikenali sebagai telefon pintar kelas pertengahan. Kemudian apakah spesifikasi Xiaomi Redmi K20 Pro? Pertimbangkan kajian berikut.

1. Reka bentuk yang unik


Spesifikasi Redmi K20 Pro, Killer Flagship dari
Xiaomi Redmi K20 Pro dilengkapi dengan skrin 6.39 inci dengan Super AMOLED Display dan mempunyai nisbah aspek 19.5: 9. Telefon pintar ini mempunyai resolusi skrin 1080 x 2340 piksel FHD +. Reka bentuk Xiaomi Redmi K20 Pro datang tanpa sebarang notch, selain telefon pintar ini juga mempunyai kamera pop timbul.

2. Spesifikasi malignan


Memandangkan bahawa Smarpone mempunyai nama panggilan sebagai pembunuh perdana, maka untuk dapur, kursus tentu tidak bermain. Telefon pintar ini dilengkapi dengan chipset Qualcomm Snapdragon 855 yang digabungkan dengan 6GB / 8GB RAM dan 64GB / 128GB / 256GB storan dalaman. Telefon pintar ini berjalan pada sistem operasi Android Pie.

Dalam sektor bateri, telefon pintar ini mempunyai bateri yang sama dengan Xiaomi Redmi Note 7, yang merupakan bateri dengan kapasiti 4,000 mAh, sudah tentu disokong oleh keupayaan pengecasan cas cepat.

3. Mempunyai kamera 'pembunuh'


Selain mempunyai pemproses pembunuh, telefon pintar ini juga mempunyai kamera pembunuh. Di belakang terdapat 3 kamera dengan konfigurasi 48MP sebagai kamera utama, 13MP Ultra lebar, dan 8MP sebagai kanta telefoto. Menurut khabar angin, kamera depan akan mempunyai resolusi 20MP.
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

SARAN DARI KAMI

Post a Comment