Donovan Petinggi Xiaomi Mengatakan Dia Akan Pindah Ke Google Di SingapuraSalah seorang pegawai tertinggi Xiaomi, Donovan Sung, melaporkan bahawa dia telah ditarik balik dari syarikat itu. Donovan, yang merupakan jurucakap dan pengarah pengurusan produk global Xiaomi, mengumumkan bahawa bulan ini adalah bulan terakhir baginya di Xiaomi.

"Ini adalah bulan terakhir untuk saya di #Xiaomi," kata Donovan menerusi akaun Twitter peribadinya.

Antara pengalaman yang tidak dapat dilupakan selama lima tahun yang lalu adalah peluang untuk melawat lebih dari dua puluh negara di seluruh dunia, termasuk India, Indonesia, Mesir dan Sepanyol.

Untuk maklumat, beliau melawat Indonesia semasa pelancaran produknya pada September 2017 di Jakarta.

Khususnya, lelaki yang pernah bekerja di Spotify, YouTube, Google dan Microsoft bersyukur kepada Lei Jun, yang merupakan CEO dan pengasas Xiaomi.

Beliau juga menyebut beberapa pencapaian syarikat dalam tempoh lima tahun yang lalu. Bermula dari pengembangan Xiaomi ke lebih daripada lapan puluh negara di seluruh dunia untuk menjadi jenama telefon pintar nombor satu di India selama tujuh tahun berturut-turut.
Pengumuman ini menimbulkan persoalan mengenai mana Donovan akan menjadi dok?

Masih melayang di akaun peribadinya, Donovan berkata beliau akan berpindah ke Google di Singapura. Dia akan membantu menangani inisiatif kaedah pembayaran Google di pasaran baru muncul.

"Google Play telah menunjukkan kemajuan di India dan saya teruja untuk meneruskan misi membawa inovasi teknologi terkini kepada berbilion pengguna yang akan datang," kata Donovan.

Kemudian, beliau sekali lagi menyampaikan penghargaan kepada Lei Jun dan beberapa rakannya di Xiaomi.

"Menyertai pasukan global #Xiaomi adalah pengalaman seumur hidup dalam satu masa, kami telah membina satu pasukan yang hebat yang mempunyai idea-idea yang besar dan melaksanakan idea-idea dengan cepat, dan merupakan keistimewaan saya untuk menjadi sebahagian daripada perjalanan ini Terima kasih kepada semua Fans Mi yang telah menjadi sebahagian dari perjalanan ini, "kata Donovan.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel