Inilah 4 kelebihan hp redmi note 7

Post a Comment

Redmi, yang kini merupakan sub-jenama dari Xiaomi, melancarkan HP terbarunya, Redmi Note 7. Kemunculan Redmi Note 7 itu sendiri telah menjadikan pencinta alat teruja, terutamanya Xiaomi, kerana ia dikhabarkan memiliki kamera resolusi tinggi, iaitu 48 MP. Kali ini, Carisinyal akan memberikan maklumat mengenai kelebihan dan kekurangan HP Redmi Note 7. Anda penasaran, bukan? Ayo, lihat sahaja perbincangan di bawah. Jadual Kandungan: Spesifikasi Redmi Note 7 Chipset: Qualcomm SDM660 Snapdragon 660 (14 nm) RAM & Memori: 6 GB & 64 GB Camera: Dwi 48 MP + 5 MP Bateri: Li-Po 4000 mAh Julat Harga: Rp 3,299,000 Spesifikasi penuh

Kelebihan Nota Merah 7


 1. Mempunyai reka bentuk yang menarik


 Pelaporan dari GadgetIn, Redmi Note 7 yang kelihatan sangat elegan disalut dengan bahan kaca di belakang badannya. Tidak setengah hati, telefon bimbit yang banyak dicari ini menggunakan Corning Gorilla Glass 5, kedua-duanya di depan untuk melapisi skrin, dan di belakang badan. Sel saiz skrin 6.3-inci mengikuti trend telefon pintar hari ini, yang muncul dengan bezel nipis dan takuk atau bangs di tengah-tengah skrin dalam bentuk penurunan air. Seperti kebanyakan telefon bimbit hari ini, badan belakang seri Redmi Note terbaru ini mempunyai tiga varian warna eksentrik dengan penggredan, iaitu emas fantasi biru, hitam dan senja.

2. Kualiti Kamera yang Baik


 Sektor kamera utama Redmi Note 7 dilengkapi dengan dua kanta. Satu lensa dengan resolusi 48 MP dan satu kanta tambahan dengan saiz khas 5 MP untuk membawa kesan latar belakang alias bokeh blur pada foto. Anda sememangnya ingin tahu, bagaimana HP dijual pada harga yang cukup berpatutan mempunyai kamera dengan resolusi yang cukup tinggi untuk kamera telefon pintar. Selain itu, Redmi Note 7 menggunakan chipset Snapdragon 660 yang tidak dapat menyokong kanta melebihi 25 MP. Sebenarnya, lensa kamera utama dari HP ini dibuat oleh vendor terkenal dari China adalah 12 MP. Walau bagaimanapun, dalam aplikasi kamera HP ini terdapat mod pro yang membolehkan anda mengambil gambar dengan kualiti yang setara dengan lensa 48 MP. David dari GadgetIn berkata bahawa imej yang diambil, kedua-duanya menggunakan mod biasa dan pro, mempunyai kualiti yang tidak begitu berbeza. Perkara yang sama dinyatakan oleh Yugatech. Apabila dilihat sekilas, imej yang dihasilkan juga difoto dengan menggunakan lensa 12 MP sahaja. Walau bagaimanapun, Yugatech juga berkata bahawa gambar yang diambilnya menggunakan mod pro atau mod 48 MP kelihatan sedikit lebih tajam dan mempunyai butiran yang lebih baik daripada yang diambil dengan menggunakan mod biasa 12 MP. Ya, dari semua penjelasan di atas, kita dapat menyimpulkan bahawa telefon bimbit ini tidak mempunyai lensa 48 MP. Tetapi dengan ciri-ciri yang tersedia, kamera utama Redmi Note 7 dapat mengambil gambar kualiti yang sedikit lebih baik. Berikut adalah gambar kamera Redmi Note 7 ini.

3. Prestasi Semasa


 Dari sektor kamera, ia beralih ke sektor dapur. The Redmi Note 7 dilengkapi dengan chipset Qualcomm, iaitu Snapdragon 660 yang biasa dijumpai di telefon bimbit kelas menengah. Berdasarkan ujian geekbench (multi core) yang dijalankan oleh GSMArena, Redmi Note 7 mencetak 5411, tidak jauh berbeza dari Honor 8X dengan chipset Kirin 710 dan Realme 2 Pro menggunakan chipset serupa. * Sumber: www.gsmarena.com Daripada gambar di atas, dapat juga disimpulkan bahawa Redmi Note 7 lebih unggul daripada Samsung Galaxy A6 2018 yang menggunakan chipset Exynos 7870 atau Snapdragon 450. Untuk maklumat tambahan, Samsung Galaxy A6 mempunyai harga yang lebih sedikit mahal daripada Redmi Note 7. * Sumber: www.gsmarena.com GSMArena juga melakukan ujian geekbench untuk teras tunggal di telefon bimbit ini. Skor yang diperoleh Redmi Note 7 adalah 1650, sedikit lebih tinggi daripada Xiaomi Mi 8 Lite dan Realme 2 Pro yang menggunakan chipset serupa. Dan sekali lagi berjaya mengungguli Samsung Galaxy A6 yang hanya menjaringkan 733. * sumber: www.gsmarena.com Anda juga akan ingin tahu tentang jumlah skor AnTuTu dari telefon bimbit ini, bukan? Nah, GSMArena juga menguji Redmi Note 7 untuk mengetahui skor AnTuTu. Akibatnya, Redmi Note 7 memperoleh skor AnTuTu 139075 dan berhasil cemerlang berbanding Honor 8X dan Realme 2 Pro.

4. Skrin yang besar dan jelas


 The Redmi Note 7 membawa skrin 6.3 inci dengan nisbah 19:09. Seperti yang disebutkan di atas, Redmi Note 7 muncul dengan bezel nipis yang menjadikannya kelihatan elegan dan kontemporari. Telefon ini mempunyai skrin untuk nisbah badan sekitar 81.4%, tidak hairanlah skrin dari telefon bimbit ini terasa lebih luas. Walaupun masih menggunakan panel IPS dan bukan OLED, skrin Redmi Note 7 pasti mempunyai penampilan yang jelas dan jelas. Warna yang dihasilkan juga agak baik. Oleh itu, ia masih mudah untuk menggunakan video penstriman melalui YouTube atau bermain permainan. Oh ya, skrin HP Meraha
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

SARAN DARI KAMI

Post a Comment