Inilah 4 kelebihan hp xiaomi Black shark yg belum di ketahui banyak orang

Post a Comment


Memang benar bahawa seseorang memanggil masa depan dunia permainan mudah alih. Ini juga diperkuat oleh kebangkitan vendor yang mengeluarkan telefon bimbit khas untuk bermain permainan. Xiaomi adalah salah satu daripada mereka yang memeriahkan dunia telefon pintar khusus untuk permainan. Ia adalah Black Shark Technology, sebuah syarikat permainan Cina yang memainkan peranan utama dalam mewujudkan telefon bimbit permainan yang dipanggil Black Shark. Syarikat ini mendapat dana pelaburan dari Xiaomi untuk menghasilkan apa yang kemudiannya kami ketahui sebagai Sharks Xiaomi Black. Ini bermakna telefon bimbit yang dibuat oleh Xiaomi ini bukan pengeluaran Xiaomi murni. Ini agak munasabah memandangkan bahawa Xiaomi hanya mempunyai dua unit siri dalam pengeluaran telefon bimbit mereka, siri Redmi dan siri Mi. Nah, hanya dua siri, tetapi dua siri "mempunyai banyak anak-anak" supaya kita dapat mencari telefon Xiaomi terbaru setiap tahun. Xiaomi Black Shark sendiri berada di pasaran dan diterima dengan baik oleh pasaran. Ia mungkin teknologi Xiaomi dan Black Shark (yang dijangka menjadi sebahagian daripada ekosistem Xiaomi) akan melancarkan satu lagi siri permainan mudah alih kemudian. Tetapi, sebelum bercakap tentang masa depan, mari bercakap dulu sekarang, apabila Xiaomi Black Shark berada di pasaran. Anda juga boleh menemuinya di kedai dalam talian dengan mudah. Harga boleh mencapai puluhan juta. Dan ingat itu bukan jaminan rasmi yang tentunya memberi banyak jaminan. Namanya juga Xiaomi, tidak ada entri rasmi yang juga dicari, termasuk Xiaomi Black Shark. Ramai orang Indonesia ingin tahu telefon bimbit ini. Jika anda adalah salah seorang daripada mereka, sebelum membeli, pastikan jika anda membaca 6 kelebihan pertama dan 4 kelemahan Xiaomi Black Shark di bawah.

Kelebihan Xiaomi Black Shark


 1. Prestasi Pantas


Lihat gambar di atas yang menunjukkan nombor 269,108. Nombor ini ialah bilangan Antutu dari Sharks Xiaomi Black. Bilangan Antutu sering kali menjadi rujukan pertama apabila orang ingin mengetahui prestasi HP dan dengan jelas nombor itu adalah bilangan yang tinggi. Nombor ini diperolehi daripada Xiaomi Black Shark dari varian 6 GB RAM dengan 64 GB ROM. Terdapat satu lagi variasi Hiomi Black Shark dengan memori yang lebih tinggi, varian 8GB RAM dengan 128GB ROM. Untuk nilai Antutu, varian 8GB RAM boleh dilihat dalam nombor skor dalam gambar di bawah. * sumber: beebom.com Nilai antutu 290,499 jelas menunjukkan betapa tinggi kinerja ponsel ini. Telefon pintar dengan nilai Antutu 250 ribu ke atas boleh dikategorikan sebagai telefon pintar yang pantas. Dan itu telah dibuktikan oleh Xiaomi Black Shark yang begitu teguh bahawa istilah "permainan telefon pintar" bukan gimik semata-mata. Prestasi Black Shark Xiaomi memang agak pantas. Ini adalah terima kasih kepada landasan Snapdragon 845 yang merupakan chipset terpantas dari Snapdragon (apabila artikel ini dibuat). Tidak perlu menguji keupayaan chipset untuk menjalankan aplikasi yang popular, ia mestilah licin untuk hanya membuka aplikasi media sosial, Youtube, dan lain-lain. Apa yang pasti untuk membuat anda penasaran adalah keupayaan untuk menjalankan permainan. Laman Beebom, menguji beberapa permainan dengan grafik mewah seperti PUBG, Shadow Fight 3, PES, dan Asphalt 8. Empat permainan berjalan lancar, bahkan dapat bergerak permainan, alias permainan dapat berjalan di belakang (backgound). Jelasnya prestasi Snapdragon 845 ini agak pantas. Pemproses Octa-core (4 × 2.8 GHz Kryo 385 Emas & 4 × 1.8 GHz Kryo 385 Silver) dan GPU Adreno 630 adalah jaminan bahawa HP ini dapat menjalankan banyak program dengan baik dan bermain lancar. Bagaimanapun, prestasi telefon bimbit ini pantas, bro!

2. Reka Bentuk Cool dan Sporty


 Logo berkilat dengan huruf "S" di belakang telefon bimbit ini kelihatan sejuk. Logo itu merujuk kepada "hiu" aka hiu yang kemudiannya bersatu dan selari dengan reka bentuk Hiomi Black Shark. Ia seolah-olah DNA yu telah memberi inspirasi kepada reka bentuk telefon bimbit ini. Dengan 161.6 × 75.4 x 9.25 mm dan berat 190 gram, telefon bimbit ini memberikan kesan yang sengit. Sebagai entiti permainan HP, kesannya mesti ditonjolkan dan Xiaomi Black Shark berjaya melakukannya. Di samping itu, kehadiran gamepad di sebelah kiri mengesahkan bahawa telefon ini bertujuan untuk bermain permainan. Inilah penglihatan gamepad di telefon bimbit ini. Reka bentuk dan konsep yang ganas dari gamepad itu seolah-olah bersatu dengan badan reka bentuk HP ini. Ini menjadikan Xiaomi Black Shark bukan hanya permainan mudah alih, tetapi permainan HP yang menyediakan prestasi tinggi dan reka bentuk yang lebih sporty. Reka bentuk yang sengit dan sporty itu tentunya merupakan kelebihan yang berbeza daripada Shark Black Xiaomi.

3. Kamera Adakah Baik


 Walaupun membawa konsep permainan HP, Xiaomi Black Shark tidak menyisikan spesifikasi yang sering juga merupakan rujukan bagi orang untuk membeli, kamera. Kamera di telefon bimbit ini adalah terima kasih yang baik kepada kamera belakang 12 MP dan kamera 20 MP yang kedua-duanya mempunyai bukaan f / 1.8.

4. Daya tahan bateri


 Xiaomi Black Shark dilengkapi dengan bateri kapasiti 4,000 mAh. Kapasiti bateri telefon bimbit ini agak besar dan boleh dikatakan agak baik. Seperti yang diungkapkan oleh laman Beebom, telefon bimbit ini boleh berlangsung sehari penuh
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

SARAN DARI KAMI

Post a Comment