Inilah kelebihan hp Asus Zfone Live L2

Post a CommentAsus Zenfone Live L2, seperti namanya, adalah generasi kedua. Ya, tidak salah kerana dahulunya ada telefon bimbit dengan nama Asus Zenfone Live L1. Nah, Asus Zenfone Live L2 adalah pengganti telefon bimbit, karena Asus HP di kelasnya mampu dibeli, yang hanya Rp1.1 juta. Jadi, seperti ini Asus Zenfone Live L2? Adakah ia agak menarik dan spesifikasi yang ditawarkan lebih baik daripada Asus Zenfone Live L1? Siapakah sel ini? Untuk menjawab soalan ini, mari kita lihat 10 mata yang terdiri daripada 5 mata lebihan dan 5 mata dari Asus Zenfone Live L2 ini. Jadual Kandungan:

Kelebihan Asus Zenfone Live L2


 Jika anda berminat menggunakan Asus Zenfone Live L2, maka anda juga perlu mengetahui beberapa kelebihan yang ditawarkannya.

 1. Bersihkan Skrin


di Kelas Asus Zenfone Live L2 dilengkapi dengan skrin 5.5 inci dengan nisbah skrin 18: 9. Skrin ini membawa resolusi HD + dengan paparan skrin yang agak rata. Skrin ini bagus untuk kelasnya. Ketumpatan skrin telefon bimbit ini juga agak baik. Menurut Krida dari Technologue, paparan layar HP ini cukup jelas. Dimensi skrin kecil tetapi skrin paparan yang dipaparkan kelihatan baik dan merasakan seperti paparan HP yang mahal. Walaupun resolusi maksimum untuk Youtube hanya 720p. Tetapi secara keseluruhan, skrin cukup jelas.

2. Reka bentuk sejuk


untuk Kelas Harga Murah Salah satu kelebihan menarik yang ditawarkan oleh Asus Zenfone Live L2 ialah reka bentuk badannya yang menarik. Lapisan belakang HP ini telah disediakan dengan plastik berkilat yang menjadikan telefon bimbit ini kelihatan lebih kontemporari daripada siri Asus Zenfone Live L1. Seperti yang dikatakan oleh Krida dari Technologue. Krida berkata bahawa menamatkan telefon bimbit ini adalah semasa walaupun bahan badan masih menggunakan polikarbonat atau plastik. Perkara yang sama juga dikatakan oleh Melisa Novianti, reka bentuk badan belakang HP ini mempunyai penampilan yang menarik dengan gradasi warna. Melisa juga mengatakan bahawa belakang badan HP ini kelihatan premium. Ini dapat dilihat dari tulisan dan logo ASUS yang kelihatan berbeza daripada logo Asus pada telefon bimbit lain. Sesuatu yang semestinya dihargai. Kang Niko dari saluran Gaptek Drug juga percaya bahawa reka bentuk HP ini kelihatan lebih sejuk. Ia lebih sejuk daripada telefon bimbit lain di kelasnya. Sekiranya ia ditambah untuk menggunakan kes, orang tidak akan fikir bahawa telefon bimbit ini adalah Rp1.1 juta. Secara keseluruhan, reka bentuk kualiti Asus Zenfone Live L2 lebih terkini dengan pembungkusannya yang berkilat. Ia seperti telefon bimbit dengan glossy secara amnya, telefon bimbit ini sangat mudah untuk memperlihatkan jejak cap jari. Oleh itu, anda perlu mencari cincin tambahan supaya anda tidak meninggalkan cap jari pada badan.

3. Bateri Pretty OK


Telefon bimbit ini dilengkapi dengan bateri kapasiti 3,000 mAh. Kapasiti bateri terasa kecil tetapi ternyata sudah cukup untuk semua keperluan hari. Seperti kata Krida dari Technologue, hayat bateri ini boleh digunakan sepanjang hari. Butiran, pada waktu pagi 100% dikenakan, dengan penggunaan biasa, telefon bimbit ini hanya kehabisan tenaga pada waktu malam. Untuk penggunaan umum dan penggunaan yang paling biasa, hayat bateri ini cukup mencukupi.

4. Slot Triple


 Salah satu kelebihan Asus Zenfone Live L2 ialah sokongan tiga kali ganda. Kehadiran slot triple ini jelas cukup baik kerana pada masa ini ramai orang memerlukan telefon bimbit dengan dua kad aktif bersama, tentu saja tanpa mengorbankan slot memori luar kerana biasanya terdapat dalam slot hibrid. Memori luaran ini mempunyai peranan penting memandangkan Asus Zenfone Live L2 hanya mempunyai 16 GB storan. Untuk keperluan hari ini, jelas ingatan ini terasa kurang. Oleh itu, kehadiran slot microSD di HP tanpa mengorbankan SIM kedua perlu dihargai. Selain itu, memori microSD menyokong sehingga 1 TB.

5. Pemberitahuan Warna LED


 Asus Zenfone Live L2 adalah telefon bimbit murah yang mempunyai ciri menarik. Malah, ciri ini tidak semestinya wujud dalam telefon bimbit lain pada harga yang lebih mahal. Ciri ini adalah ciri LED warna pemberitahuan. LED ini boleh menyala dengan warna-warna yang berselang-seli. Sudah tentu ciri ini jarang ditemui di telefon bimbit lain. Satu ciri remeh yang agak menarik yang boleh menjadi daya tarikan yang baik dari telefon bimbit ini.
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

SARAN DARI KAMI

Post a Comment