Inilah kelebihan hp oppo A37

Post a Comment


OPPO A37 adalah salah satu daripada telefon pintar kelas pertengahan yang agak popular pada waktunya. Telefon pintar OPPO A37 dikeluarkan di seluruh dunia pada bulan Jun 2016 dan memasuki negara pada bulan yang sama. Apabila ia pertama kali dilancarkan di Indonesia, harga rasmi OPPO A37 adalah Rp 2.7 juta. Sedangkan sekarang agak sukar untuk mencari OPPO A37 dalam keadaan baru. Terdapat beberapa kelebihan spesifikasi OPPO A37 yang menjadikannya popular pada waktunya, terutama untuk wanita. Telefon pintar OPPO A37 ini dilengkapi dengan reka bentuk yang cantik dengan shell polikarbonat. Dimensi OPPO A37 juga ringkas dan selesa untuk dipegang.

Kamera Mumpuni


 Salah satu kelebihan spesifikasi OPPO A37 saat ini ialah sektor kamera. OPPO sangat menonjolkan sektor kamera dengan kesan kecantikan yang disukai oleh pengguna wanita. OPPO A37 sendiri bersenjata dengan kamera utama dengan kuasa 8 megapiksel yang digabungkan dengan ciri autofocus dan flash LED. Walaupun kamera hadapan OPPO A37 sebenarnya agak standard pada masa itu, yang hanya fokus tetap 5 megapiksel. Perkara yang menjadikannya popular adalah kesan kecantikan yang indah OPPO A37 dan menjadikan wajah pengguna kelihatan lebih putih dan licin.

Ciri-ciri Kaya


 OPPO A37 menggunakan sistem operasi Android Lollipop 5.1 dengan antara muka ColorOS 3.0 yang kaya dengan ciri-ciri. Skrin skrin adalah salah satu ciri yang menarik yang menarik perhatian, iaitu skrin akan bertindak sebagai kilat dengan memaparkan kecerahan maksimum apabila digunakan untuk selfie. Bukan hanya kilat skrin, ciri penapis yang mencantikkan untuk kamera depan cukup lengkap dengan beberapa tahap. OPPO A37 juga dilengkapi dengan isyarat skrin yang memudahkan pengguna mengakses aplikasi atau ciri tertentu dengan cepat.

Prestasi yang mencukupi


 Ia mesti mengakui bahawa prestasi telefon pintar OPPO A37 bukanlah yang terpantas pada masa itu. Walau bagaimanapun, prestasi OPPO A37 adalah mencukupi dengan sokongan chipset Qualcomm Snapdragon 410 yang membawa kelajuan 1.2 GHz berkembar dan digabungkan dengan memori 2GB RAM. Mengenai media penyimpanan, telefon pintar OPPO A37 dilengkapi dengan memori dalaman 16GB yang masih boleh diperluas melalui slot microSD. OPPO A37 dilengkapi dengan bateri 2630mAh untuk memenuhi keperluan kuasa.
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

SARAN DARI KAMI

Post a Comment