Inilah kelebihan hp oppo f11 yang belum anda ketahui

Post a Comment


Baru-baru ini, Oppo mengeluarkan telefon pintar baru, Oppo F11 Pro. Membawa tagline "Potret cemerlang dalam cahaya rendah", Oppo F11 Pro dikatakan dapat menghasilkan imej yang sejuk walaupun dalam keadaan cahaya rendah atau cahaya rendah. Bukan itu sahaja, Oppo F11 Pro juga membawa pelbagai ciri menarik dengan kelebihannya, anda tahu. Apa yang anda fikirkan?

1. Kamera profesional yang menyokong fotografi cahaya rendah


Oppo F11 membawa dua kamera belakang resolusi tinggi. Kanta utama mempunyai resolusi 48 MP dan kanta kedua mempunyai resolusi 5 MP. Kamera belakang dari Oppo F11 Pro disokong dengan ciri-ciri LED Flash, HDR, dan panorama.

Dengan resolusi 48 MP, Oppo F11 Pro mampu menghasilkan kualiti imej yang lebih tajam dan lebih terperinci daripada kamera biasa. Malah Oppo F11 Pro juga mempunyai teknologi Ultra Night Mode yang boleh menghasilkan imej kecil walaupun dalam keadaan cahaya yang rendah.

Sementara bahagian depan Oppo F11 Pro juga dilengkapi dengan kamera hadapan pop timbul. Kamera hadapan mempunyai resolusi 16 MP yang telah disokong oleh ciri Kecantikan AI.

2. Skrin lebar tanpa pound


Oppo F11 Pro mempunyai skrin 6.5 inci penuh tanpa kedudukan atau bangsat, jadi kelihatan sangat luas. Skrin itu sendiri mempunyai nisbah 19.5: 9 dengan perbandingan antara skrin dengan badan mencapai 90.90%.


Bukan itu sahaja, skrin Pro Oppo F11 mempunyai resolusi FullHD + (1080 x 2340 piksel). Panel skrin mempunyai teknologi LCD LTPS IPS, sehingga dapat menghasilkan paparan yang jelas dan kontras warna yang baik.

3. Prestasi yang baik


Di landasan dapur, Oppo F11 Pro dilengkapi dengan chipset MediaTek Helio P70. Mungkin MediaTek bukan sejenis chipset yang kuat atau berkuasa, tetapi Oppo F11 Pro mempunyai prestasi yang cukup baik di kelasnya.

MediaTek Helio P70 adalah versi terkini versi yang telah dinaik taraf yang mempunyai peningkatan prestasi sebanyak 13%. Chipset ini juga telah dioptimumkan, jadi ia dapat mengurangkan risiko patah yang disebabkan oleh kadar bingkai semasa bermain permainan.

4. Reka bentuk semasa dengan penggredan warna kecil


Oppo F11 Pro mempunyai reka bentuk yang sangat menarik dan kontemporari. Di sisi melengkung, maka anda akan lebih selesa ketika memegangnya. Di sebelah kanan terdapat butang kuasa dan sebelah kiri terdapat butang kelantangan.

Sarung belakang Oppo F11 Pro masih menggunakan plastik. Walau bagaimanapun, terima kasih kepada penggredan warna kecil ini menjadikan reka bentuk premium mencari Oppo F11 Pro. Oppo F11 Pro mempunyai dua varian warna sejuk, iaitu guntur hitam dan hijau aurora.
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

SARAN DARI KAMI

Post a Comment