KOMENTAR DI BAGIAN BAWAH SEKALI

Inilah kelebihan hp OPPO RENO dibandingkan dengan hp lain


Salah satu "prima donna" Oppo pada tahun 2019 adalah Oppo Reno 10x Zoom. Kenapa ia dipanggil "prima donna"? Kerana telefon ini menawarkan spesifikasi tinggi, teknologi canggih, reka bentuk mewah, dan juga hal-hal yang membuat Oppo Reno 10x Zoom bukanlah Oppo ceroboh. Oppo Reno 10x Zoom adalah salah satu daripada HP Oppo terbaik. Kelas ini sama dengan Oppo Find X dan lebih tinggi daripada Oppo R17 Pro. Di Indonesia, telefon bimbit ini secara rasmi dibentangkan dengan adiknya, versi standard Oppo Reno. Walau bagaimanapun, sudah tentu Oppo Reno 10x Zoom lebih menarik. Apa yang istimewa mengenai telefon bimbit ini? Sekurang-kurangnya, terdapat 6 mata kecemerlangan yang ditawarkan telefon ini. Tetapi telefon bimbit ini tidak sempurna, terdapat juga 4 titik kekurangan. Jadi, apakah kelebihan dan kekurangan HP ini? Pertimbangkan kajian berikut.

Kelebihan Oppo Reno 10x Zoom


 Berminat untuk membeli telefon bimbit Zoom Oppo Reno 10x? Jika ya, anda perlu tahu beberapa kelebihan yang ditawarkan oleh HP yang menjadi juara Oppo dalam kelas utama ini, ya.

1. Reka Bentuk yang Baik dan Membina Kualiti Oppo kebelakangan ini


 membawakan HP dengan reka bentuk yang menawan dan cantik. Reka bentuk bulat juga selalu menjadi ciri khas HP Oppo, termasuk HP Oppo yang mewah. Begitu juga dengan Oppo Reno 10x Zoom. Oppo Reno 10x Zoom masih mengekalkan identiti reka bentuk Oppo yang tersendiri. Perbezaannya, reka bentuk yang indah ini disokong oleh reka bentuk yang baik atau membina kualiti. Seperti yang dinyatakan oleh AndroidAuthority, telefon bimbit ini mempunyai kualiti reka bentuk yang baik. Ini dapat dilihat dari penggunaan bingkai logam dan lapisan kaca di bahagian belakang badan telefon bimbit ini. Di samping itu, telefon ini mempunyai skrin yang telah dilindungi oleh Corning Gorilla Glass 6. Tidak lupa, pelbagai teknologi dan sistem kamera tersembunyi menjadikan telefon ini kelihatan kukuh dan berkualiti berbanding dengan telefon pintar bertaraf tinggi lain.

2. Menarik skrin AMOLED


Oppo Reno 10x Zoom dilengkapi dengan skrin 6.6 inci dengan resolusi 1,080 x 2,340 piksel. Skrin ini membawa nisbah 19.5: 9 dengan kepadatan skrin 387ppi. Skrin mempunyai bezel nipis dan hampir seluruh tepi skrin meninggalkan bingkai nipis. Tidak ada tempat untuk kamera depan kerana telefon ini mempunyai kamera hadapan yang tersembunyi. Skrin HP ini dilengkapi dengan panel AMOLED yang cukup baik dan menawan. Dengan kecerahan skrin 440 nit, skrin kelihatan cerah. Walaupun panel skrin ini lebih rendah daripada panel OLED dari Samsung tetapi paparan skrin masih agak cerah. AndroidAuthority sendiri memuji kualiti skrin paparan telefon bimbit ini yang cerah dan kelihatan lega. Warna-warna telefon bimbit OLED ini kelihatan cerah, walaupun digunakan di bawah sinar matahari langsung, skrin masih jelas,

3. Long Battery Life dan VOOC


Oppo Reno 10x Zoom dilengkapi dengan kapasiti 4,065 mAh. Kapasiti bateri ini agak besar tetapi persoalannya sama ada kapasiti ini boleh memberikan hayat bateri yang panjang? Untuk menjawab soalan, mari kita lihat keputusan ujian yang dijalankan oleh GSMArena. Keputusan ujian menunjukkan jika zoom Oppo Reno 10x boleh mendapat skor 107 jam. Skor ini agak baik memandangkan beberapa HP high-end yang tinggi mendapat markah tinggi. Selain itu, telefon bimbit ini mempunyai dimensi skrin yang besar. Data dalam gambar di atas menunjukkan bahawa telefon bimbit ini mempunyai hayat bateri yang baik. Ini juga selaras dengan apa yang disampaikan oleh Pocket-lint. Menurut mereka, telefon bimbit ini boleh bertahan hingga dua hari dengan penggunaan sederhana, walaupun terdapat 50% kiri. Apabila digunakan untuk bermain permainan selama berjam-jam, sisa bateri tidak akan berjalan cepat. Ini jelas menegaskan bahawa telefon bimbit ini mempunyai hayat bateri yang baik. Di samping itu, telefon bimbit ini juga dilengkapi dengan pengisian cepat VOW 3.0 20W. Walaupun tidak secepat Super VOOC, namun tempoh pengisian selama 30 minit mencapai 52% daripada peratusan pastinya sesuatu yang harus dihargai.

4. Prestasi Baik Adalah aneh, jika HP dengan Snapdragon 855 tidak mempunyai prestasi yang cepat.


 Seperti Xiaomi Mi 9, OnePlus 7 Pro, Asus Zenfone 6, dan telefon bimbit lain yang menawarkan pelari Snapdragon 855, jelas Oppo Reno 10x Zoom mempunyai prestasi yang kuat. Juga Baca: Ayo, Cari Out Kelebihan dan Kekurangan Oppo A5s! Inilah perbezaan antara Oppo Reno, Reno 5G dan Reno 10x zoom, cari 10 kelebihan dan kekurangan Oppo Reno! Prestasi cepat Oppo Reno 10x Zoom jelas dari penanda aras yang mempunyai nilai yang tinggi. Penanda aras Geekbench 4 menunjukkan Oppo Reno 10x Zoom yang mampu menyampaikan skor 3,082 untuk satu teras dan 11,218 untuk multi-core. Penanda aras OpenGL ialah 5.666 dan Antutu ialah 355.179. AndroidAuthority, mengatakan bahawa prestasi telefon bimbit ini apabila dijemput untuk bermain permainan ini agak baik.
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

Post a Comment