Inilah kelebihan hp VIVO V15

Post a CommentVivo, penjual telefon pintar dari China yang juga adik beradik Oppo, telah memperkenalkan dan mengeluarkan duo wira terbaru iaitu Vivo V15 dan Vivo V15 Pro. Kedua-dua HP ini kedua-duanya menjadikan kamera dan skrin lebar sektor jualan. Nah, selepas membincangkan kelebihan dan kekurangan Vivo V15 Pro pada hari ini, Carisinyal akan mengkaji secara menyeluruh kelebihan dan kekurangan Vivo V15. Anda ingin tahu, apakah kelemahan dan tambahan telefon mudah alih ini? Lihat perbincangan berikut, ya.

Kekuatan


 Vivo V15 Nah, setelah mengetahui sepenuhnya tentang spesifikasi yang terdapat pada telefon Vivo V15, kini adalah masa untuk mengetahui kelebihan telefon bimbit yang akan dikaji semula di bawah.

1. Reka bentuk


Vivo V15 dan V15 Pro Duo dilengkapi dengan reka bentuk gaya kontemporari HP sekarang, dengan penutup belakang yang mempunyai gradasi warna yang indah. Di samping itu, siri HP Vivo terkini juga mengambil kedudukan di depan skrin, supaya skrin HP kelihatan lebih luas. Vivo V15 mempunyai nisbah badan hingga 85.6%. Di samping itu, bezel juga nipis. Oh ya, badan belakang telefon bimbit ini seolah-olah dilapisi dengan kaca sehingga kelihatan sangat premium. Vivo V15 Pro boleh didapati dalam pelbagai pilihan warna iaitu Blue Topaz, Glamour Red, Frozen Black dan Royal Blue.

2. Kualiti Skrin Baik


Jika Vivo V15 Pro dilengkapi dengan panel AMOLED 6.5-inci, Vivo V15 mempunyai skrin LCD IPS dengan saiz sedikit lebih kecil sebanyak 6.3 inci. Resolusi skrin Vivo V15 ini telah mencapai HD + 1080 x 2340 piksel penuh dengan nisbah skrin 19: 5: 9. Walaupun masih menggunakan panel IPS, skrin telefon bimbit ini masih mempunyai kualiti yang baik dan pastinya selesa apabila digunakan. Skrin HP ini dilapisi dengan pelindung skrin Corning, Gorilla Glass generasi kelima. Jadi, anda tidak perlu takut skrin mudah tercalar atau retak. Anda juga tidak perlu memasang anti-calar tambahan pada skrin.

 3. Kamera Triple


Vivo V15 membawa tiga kamera kamera di bahagian belakang badan. Setiap kanta mempunyai saiz 24 MP yang telah disokong oleh fokus auto pengesanan fasa dua piksel untuk mengunci fokus pada objek foto. Di samping itu, terdapat juga lensa ultra lebar 8 MP untuk mengambil gambar dengan pelbagai yang lebih luas. Vivo V15 juga dilengkapi dengan kanta sensor kedalaman untuk latar belakang blur 5 atau bokeh bokeh. Kamera belakang telah disokong dengan LED Flash dan juga ciri-ciri seperti HDR dan panorama. Kamera Vivo V15 juga menyokong teknologi AI atau kecerdasan buatan yang boleh menyesuaikan kamera ke objek foto untuk ditembak. Nah, bukan sahaja kamera belakang, Vivo V15 juga mempunyai pop timbul kamera atau kamera jenis selfie yang boleh naik dan turun secara automatik. Lensa kamera selfie ialah 32 MP. Tembakan dari kamera telefon bimbit ini juga agak baik. Warna kelihatan semula jadi dan butirannya juga cukup. Adakah anda ingin tahu tentang hasil foto? Seterusnya, kami menyertakan beberapa contoh foto yang disasarkan menggunakan kamera HP Vivo terbaru ini.

4. Prestasi Semasa


Di sektor dapur, Vivo V15 dimuatkan dengan chipset Mediatek, Helio P70 yang termasuk dalam chipset kelas menengah. Telefon bimbit ini juga disokong oleh kapasiti RAM yang besar, iaitu 6 GB dengan memori dalaman 64 hingga 128 GB. Ujian PizzaGadget untuk mengetahui skor AnTuTu dari Vivo V15 ini. Akibatnya, Vivo V15 menjaringkan dalam julat 130 ribu. Telefon bimbit ini sesuai digunakan untuk menjalankan aktiviti cahaya seperti menjalankan aplikasi media sosial atau video streaming melalui YouTube dan juga bermain permainan ringan. Juga Baca: Datang, Ketahui 7 Perbezaan Vivo V15 dan V15 Pro! Ayo, Ketahui 7 Perbezaan HP Vivo V11 dan Vivo V11 Pro! 10 Kelebihan dan Kelemahan Vivo Y93 yang Harus Dikenal PizzaGadget juga cuba memainkan Pertempuran Tidak diketahui Pemain permainan yang popular menggunakan telefon bimbit ini. Akibatnya, permainan yang dibuat oleh Tencent ini mampu berjalan dengan tetapan grafik dan kadar frame yang tinggi.

5. bateri tahan lama


Vivo menyediakan telefon ini dengan bateri kapasiti 4000 mAh yang besar. Bateri HP ini boleh berlangsung sehari dengan penggunaan yang munasabah. Oh ya, telefon bimbit ini telah disokong dengan Teknologi Pengecas pantas Dual Engine, jadi anda hanya perlu kira-kira tiga puluh minit untuk mengecas bateri sehingga 50%.
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

SARAN DARI KAMI

Post a Comment