Inilah kelebihan OPPO A5S yang wajib anda ketahui

Post a Comment


Selain melancarkan F11 Pro dan F11 di Indonesia, OPPO dilaporkan akan segera melancarkan A5 di Indonesia.

Sebelum hadir di Indonesia, OPPO A5s sendiri hadir di luar negara supaya spesifikasi perkakasan dan reka bentuknya telah diturunkan. Anda boleh mengatakan telefon pintar ini membawa reka bentuk kontemporari.

Untuk itu, untuk Alat yang ingin tahu tentang kelebihan dan kekurangan OPPO A5, mereka dapat melihat maklumat seperti berikut.

Kelebihan OPPO A5s


Skrin


OPPO A5s dilengkapi dengan skrin HD + 6.2 inci (1520 x 720 piksel), teknologi LCD S-IPS, dan nisbah 19:09 yang memenuhi bahagian depan yang lengkap dengan bangs berbentuk titisan air atau takuk di bahagian atas.

Prestasi


Dari sektor perkakasan, OPPO A5s telah dilengkapi dengan chipset MediaTek Helio P35 Octa-core dengan kelajuan 2.3 GHz dan teknologi proses 12nm. Sedangkan 3GB RAM dan 64GB storan dalaman yang boleh ditambah microSD sehingga 256GB juga termasuk di dalamnya.

Kamera


OPPO A5s sendiri dilengkapi dengan dua kamera belakang 13 MP + 2 MP dan LED Flash yang mampu menghasilkan foto bokeh. Walaupun kamera hadapan mempunyai resolusi 8 MP yang boleh menampung diri dengan betul.

Cap jari


Di belakang terdapat sensor cap jari yang membolehkan pengguna membuka kunci hanya menggunakan cap jari tanpa perlu memasukkan kata laluan, PIN, atau Corak terlebih dahulu....
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

SARAN DARI KAMI

Post a Comment