Inilah kelebihan oppo F1S yang belum banyak di ketahui oleh banyak orang

Post a Comment


Oppo F1s adalah pengganti F1 yang dilaporkan dijual kepada kekurangan stok untuk memenuhi permintaan pasaran. Dengan tajuk Selfie Expert yang dibawa oleh Oppo F1s, telefon ini mempunyai kamera depan dengan sensor 16 MP dan dilengkapi dengan banyak ciri semasa untuk menghasilkan imej selfie yang lebih baik. Anda boleh mencuba ciri-ciri seperti keindahan 4.0 untuk kulit muka yang cerah atau ciri-ciri panorama sehingga kawasan foto menjadi lebih luas dan sesuai dengan banyak muka sekaligus.

Kelebihan Oppo F1s


Reka bentuk premium


Jika anda sudah menjadi pengguna produk Oppo, tentu anda sudah biasa dengan reka bentuk badan dan tangan. Begitu juga dengan F1 yang juga mematuhi reka bentuk tipis dan mempunyai lengkungan di setiap sudut. Nampaknya Oppo sememangnya baik untuk memuaskan pengguna yang selesa dengan tatal ke bawah garis masa media sosial dengan membuat telefon selesa untuk bertahan lama.

Satu perkara yang anda perlu menggariskan adalah dalam bahagian navigasi dalam bentuk butang butang 3 yang berbaris di bahagian bawah skrin. Sebagai tambahan kepada navigasi rumah dan pembaca cap jari yang dibuat menyerupai butang, dua butang navigasi lain di sebelah kiri dan kanan rumah kini juga diberi lampu belakang. Seperti yang anda ingini, beberapa telefon Oppo tidak mempunyai latar belakang pada butang navigasi supaya ia memberikan kesan yang kurang premium.

Kesambungan


Dengan menggunakan dulang yang boleh memegang 2 kad SIM yang aktif pada masa yang sama dan boleh digunakan bersama tanpa perlu mengorbankan slot untuk SD Micro itu benar-benar menjadi kemudahan sendiri bagi anda yang menggunakan 2 nombor. Senang lagi, kedua-dua slot ternyata bahawa masing-masing juga menyokong rangkaian 4G

Sensor yang boleh dipercayai


Oppo menyediakan penderia cap jari pada F1 bersama-sama dengan navigasi Laman Utama di bahagian bawah skrin. Penempatan di bahagian depan telefon bimbit ini adalah pilihan yang tepat, memandangkan anda tidak perlu mengambil telefon bimbit anda terlebih dahulu untuk mengakses sensor. Selain mudah dijangkau, ternyata sensor ini juga sangat dipercayai dengan kelajuan bacaan dalam julat 0.15 saat. Walaupun ia tidak digunakan sebagai ciri keselamatan, pastinya sangat menyenangkan untuk bangun skrin dengan cepat dan praktikal.

Pilihan RAM Dalaman


Telefon ini terdapat dalam 2 RAM dan pilihan Dalaman, iaitu versi RAM 3 GB dengan memori dalaman 32 GB dan versi 4 GB RAM dengan 64 GB dalaman. Anda boleh menyimpan fail peribadi seperti foto, video dan data lain pada Micro SD disokong oleh slot khas sehingga 256 GB. Dengan 3GB RAM, MT6750 masih mampu menjalankan pelbagai aplikasi kontemporari dengan lancar. Tetapi untuk masalah permainan, walaupun ia menggunakan pemproses 64-bit dan dualcore GPU, telefon ini boleh dikatakan terharu.

Kamera


Barisan kamera harus menjadi atasan telefon bimbit Pakar Selfie ini, terutama pada kamera depan. Sensor kamera depan dengan resolusi 16 MP akan menghasilkan imej terperinci. Di samping itu, terdapat banyak ciri sokongan lain untuk menjadikan diri anda lebih leverage, termasuk;

Mod Panorama (pemandangan diri sendiri)
4.0 Ciri-ciri Kecantikan
Tembak gerak isyarat (Tembak Sawit dan Suara)
Skrin Flash
Mod Pendedahan Ganda
Mod Manual atau Pakar
Tinggal maksimum dalam keadaan cahaya yang rendah
Boleh merakam rakaman kualiti 1080p
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

SARAN DARI KAMI

Post a Comment