Lowongan Kerja PT. Ramayana Lestari Sentosa Tbk Update Terbaru

Post a Comment


Pada tahun 1989, Ramayana telah menjadi rantaian runcit, yang terdiri daripada 13 cawangan dan menggaji sejumlah 2,500 pekerja. Pelbagai produk yang mereka jual juga menjadi lebih luas untuk memenuhi keperluan isi rumah, mainan dan alat tulis.

Tidak lama selepas itu, pada 1993 satu pusat membeli-belah telah dilaksanakan di setiap kedai Ramayana kerana pelbagai produk dan harga yang berpatutan. Ramayana terus menyediakan kelas kerja Indonesia yang hidup di kepulauan di seluruh kepulauan dengan trend dan gaya yang paling moden, dengan harga yang berpatutan.

PT. Ramayana Lestari Sentosa, Tbk. (Ramayana) adalah peruncit pakaian, kasut, tas, aksesori dan pasar raya sebagai penyelesaian pasaran massa yang menyediakan basis terbesar bagi penduduk Indonesia. Ramayana telah berkembang dan berkembang dengan peningkatan pendapatan yang boleh dilupuskan oleh bahasa Indonesia purata, yang berjumlah puluhan juta keluarga. Pertama kali ditubuhkan sebagai usaha mudah pada tahun 1978, kini Ramayana berdiri sebagai pemimpin pasar dalam segmen runcitnya.

Dengan pertumbuhan kedai yang baik, barisan produk baru ditambah untuk melengkapkan tumpuan asal perniagaan iaitu pakaian dan pakaian. Pada tahun 1985, pakaian fesyen seperti kasut, beg tangan, aksesori diperkenalkan. Melangkah ke hadapan dengan keyakinan, Ramayana juga memperluas kawasan liputannya. Pada tahun yang sama, kedai outlet pertama di luar Jakarta dibuka di Bandung. Baru-baru ini, Ramayana telah mengendalikan 113 kedai yang terdapat di 54 bandar utama di Indonesia dengan lebih dari 12,000 pekerja.

Ramayana terus menyediakan kelas kerja Indonesia yang hidup di kepulauan di seluruh kepulauan dengan trend dan gaya yang paling moden, dengan harga yang berpatutan. Ramayana berjuang untuk Trinity yang berpatutan, Kualiti dan gaya yang direka, sejajar dengan trend kontemporari. Ramayana mempersembahkan barangan dengan perkhidmatan yang unggul. Pelanggan mesti selalu merasa seperti tetamu yang dihormati, dan mesti selesa apabila membeli-belah. Persaingan ketat adalah kunci kepada nilai - salah satu nilai teras Syarikat kami. Dengan inflasi melambung dan pendapatan boleh guna yang mengecil, pengguna menyedari harga kerana mereka tidak pernah terdahulu.

Mereka tahu harga dan mereka tahu sama ada mereka mampu. Kejayaan kami dalam perniagaan berulang datang dari nilai pakaian dan barangan lain. Di samping itu, kami percaya bahawa kunci kira-kira dan kesihatan kami yang kuat memberikan asas dan fleksibiliti yang kukuh untuk mengembangkan perniagaan kami.

Industri: Retail, Saiz Syarikat: 10.001+ Pekerja, Ibu Pejabat: JAKARTA PUSAT, DKI JAKARTA, Menaip: Syarikat Awam, Ditubuhkan: 1978, Laman Web: http://www.ramayana.co.id
MENGAPA BERGABUNG? Kami adalah salah satu syarikat runcit terbesar di Indonesia yang terlibat dalam Jabatan ini. Kedai & Supermarket. Kami mempunyai budaya korporat dinamik, kreatif dan inovatif dan memberi peluang kepada anda untuk membangunkan kerjaya dengan kami.


Job Vacancies of PT. Ramayana Lestari Sentosa Tbk
1. Pegawai Undang-UndangPekerjaan Penerangan:

Bekerjasama dengan pengguna untuk membangunkan dasar
Konsul pengurusan tertinggi adalah di sisi undang-undang proses pembangunan perniagaan
Menyemak masalah syarikat
Semak perjanjian kontrak pihak ketiga

Keperluan Seeker Kerja:

Sarjana Muda Minimum, Sarjana Muda Undang-undang.
Graduan baru dialu-alukan untuk mendaftar
Pemahaman yang sangat baik mengenai proses perniagaan, kesahihan penubuhan syarikat dan undang-undang kontrak
Kemahiran analisis dan komunikasi yang baik.
Kemahiran menulis yang baik

Sekiranya anda berminat untuk memohon kekosongan jawatan di PT. Ramayana Lestari Sentosa Tbk sebagai Pegawai Undang-undang, sila Terlibat untuk Kerja Online hanya pada halaman ini Terkini pada 21 Julai 2019.


2. Staf PerakaunanPenerangan Pekerjaan:

Buat penyata kewangan
Analisis akaun dan penyelarasan
Penyediaan dan kawalan ke atas jadual pembukaan perakaunan bulanan

Keperluan Seeker Kerja:

Perakaunan S1
Cina dengan kemahiran Mandarin lebih memerlukan
Min. 2 tahun pengalaman sebagai kakitangan perakaunan
Max umur 25 tahun
Mandarin lebih mencabar

Sekiranya anda berminat untuk memohon kekosongan jawatan di PT. Ramayana Lestari Sentosa Tbk sebagai Staf Perakaunan, sila Terlibat untuk Kerja Online hanya pada halaman ini yang Terkini adalah 17 Julai, 2019.


3. Pelatih PerakaunanKeperluan Mencari Kerja

Calon mesti mempunyai sekurang-kurangnya sekolah menengah / sekolah vokasional dalam Kewangan / Perakaunan / Perbankan atau setaraf.
Pengalaman kerja tidak diperlukan.
Lebih kurang lulusan baru / kurang daripada 1 tahun pengalaman kerja khusus dalam Kewangan -
Umum / Perakaunan Pembiayaan atau setaraf.
Sangat bermotivasi
Bersedia untuk mempunyai magang dalam tempoh 6 bulan

Sekiranya anda berminat untuk memohon kekosongan jawatan di PT. Ramayana Lestari Sentosa Tbk sebagai Juruwang Perakaunan, sila Terapkan untuk Pekerjaan Dalam Talian hanya pada halaman ini Terkini pada 3 Ogos 2019.
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

SARAN DARI KAMI

Post a Comment