Lowongan Kerja PT Sinar Sosro Terbaru update 2019

Post a Comment


PT. Sinar Sosro adalah syarikat siap teh botol pertama di Indonesia dan di dunia. PT. Sinar Sosro secara resmi didaftarkan pada 17 Julai 1974 oleh En. Soegiharto Sosrodjojo, yang terletak di Jalan Raya Sultan Agung KM. 28 kawasan Satria Bekasi Medan. Pada tahun 1940, keluarga Sosrodjojo memulakan perniagaannya di bandar Slawi, Jawa Tengah dengan menghasilkan dan memasarkan teh dengan Teh Brand Cap Botol. Pada tahun 1960, Soegiharto Sosrodjojo dan saudara-saudaranya berpindah ke Jakarta untuk mengembangkan perniagaan keluarga Sosrodjojo kepada rakyat di Jakarta. Kemudian pada tahun 1965, usaha untuk memperkenalkan Teh Cap Botol dilakukan dengan melakukan strategi Cicip Rasa, yang akan melawat pusat-pusat keramaian seperti pasar. Kemudian mulailah memasak dan membuat teh secara langsung. Tetapi kaedah ini kurang berjaya. Kemudian teh tidak lagi dibancuh langsung di pasaran. Tetapi ia dimasukkan ke dalam pasu besar, kemudian dibawa ke pasaran menggunakan trak pikap. Sekali lagi, kaedah ini kurang berhasil, kerana kebanyakan teh yang dibawa tertumpah dalam perjalanan dari pejabat ke pasaran.

Akhirnya, secara tidak sengaja, ia mendapati idea untuk membawa teh yang dibancuh di pejabat dan dibungkus ke dalam botol kicap atau limun yang telah dibersihkan. Pada tahun 1969, idea itu muncul untuk menjual teh sedia minum dalam botol dengan nama Tehbotol Sosro. Nama itu diambil dari nama teh seduh "Teh Botol Botol" dan nama keluarga pengasas, iaitu "Sosrodjojo". Reka bentuk yang digunakan telah berubah tiga kali, iaitu versi pertama 1969, versi kedua 1972, dan versi ketiga 1974. Tehbotol Sosro hanya menggunakan bahan mentah asli dan semula jadi. Daun teh dipilih dari ladang itu sendiri. Kemudian diproses menjadi teh wangi, teh hijau dicampur dengan bunga melati dan bunga gambir. Jadi untuk menghasilkan rasa yang unik, yang unik sentiasa dikekalkan dan dijamin kualiti.

Sehingga kini, PT. Sinar Sosro sudah memiliki 14 kilang tersebar di seluruh Indonesia, yaitu di Medan, Palembang, Pandeglang, Jakarta, Tambun, Cibitung, Ungaran, Gresik, Mojokerto, dan Gianyar. Serta kilang-kilang yang khusus menghasilkan air mineral Prim-A, iaitu di Sentul, Sukabumi, Purbalingga dan Pandaan. (* data setiap 2014). Dalam membangunkan perniagaannya, PT. Sinar Sosro telah mengedarkan produknya di seluruh Nusantara, melalui kantor cabang penjualan yang tersebar di seluruh kepulauan. Selain domestik, PT. Sinar Sosro juga menembusi pasaran antarabangsa dengan mengeksport produk pembungkusan / produk tanpa botol ke beberapa negara di Asia, Amerika, Eropah, Afrika, Australia dan Kepulauan Pasifik.

Pada masa ini, produk yang dihasilkan oleh PT. Sinar Sosro adalah, Tehbotol Sosro, Sosro Sos Buah, S-Tee, Tebs, Pilihan Negara dan Air Mineral Prim-A. Seiring dengan perkembangan perniagaan syarikat, sejak 27 November 2004, PT. Sinar Sosro berada di bawah syarikat induk atau dipanggil syarikat induk, PT. Ahli-ahli Rekso Mulia Anak atau Kumpulan Rekso. PT. Sinar Sosro mempunyai ideal yang ditetapkan dalam visi yang menjadi syarikat minuman bertaraf dunia, yang dapat memenuhi keperluan pengguna, bila-bila masa, di mana sahaja, dan memberikan nilai tambah kepada semua pihak yang terlibat, "Syarikat Minuman Kelas Dunia Indonesia". Dengan inovasi berterusan, PT. Sinar Sosro dijangka dapat menjadi tuan rumah negaranya sendiri.


Job Vacancies of PT. Sinar Sosro1. Pengurus Jualan KawasanKeperluan Seeker Kerja:


Umur Maksimum 35 tahun
Pendidikan minimum S1 dengan IPK Min. 3.00
Mempunyai pengalaman dalam kedudukan yang sama Min. 2 tahun
Mempunyai SIM A
Berkomunikasi dan mampu bekerja dalam pasukan
Memiliki integriti tinggi dan mampu bekerja di bawah tekanan
Jujur, bertanggungjawab, dan mampu bekerja untuk mencapai sasaran / tarikh akhir
Bersedia ditempatkan di semua kawasan Jawa Tengah dan DIY
Hantar surat permohonan, CV dan saiz gambar terkini 3x4 (1 lembar) kepada GM - KPW Jawa Tengah PT SINAR SOSRO Jl. Soekarno Hatta No.188B Tlogosari, Semarang atau dalam talian hanya di laman web ini Terkini pada 18 Julai 2019.


2. Pengurus Kewangan PerakaunanKeperluan Seeker Kerja:

Pendidikan S1 Perakaunan Minimum IPK 3.00
Umur maksimum 35 tahun
Berpengalaman dalam kedudukan yang sama min 2 tahun
Bersedia ditempatkan di semua kawasan Jawa Tengah & DIY
Mempunyai SIM A
Berkomunikasi
Mampu bekerja dalam satu pasukan
Bersedia bekerja di bawah tekanan
Mempunyai integrasi tinggi
Jujur dan mampu bekerja untuk mencapai sasaran / tarikh akhir
Hantar surat permohonan, CV, dan saiz gambar terkini 3X4 (1 lembar) kepada GM - KPW Jawa Tengah PT SINAR SOSRO Jl. Soekarno Hatta No. 188B Tlogosari, Semarang atau dalam talian hanya pada halaman ini Terkini pada 31 Julai, 2019.


3. Pereka Produk PemasaranKeperluan Seeker Kerja:


Min pendidikan D3, Rekabentuk Produk / Reka Bentuk Komunikasi Visual / lulusan setara
Max umur 38 tahun
Mempunyai pengalaman min. 1 tahun dalam bidang yang sama
Pengalaman dalam industri FMCG lebih disukai
Boleh membuat dan mengawal pembuatan FA (Kerja Seni Akhir)
Menguasai program: Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, AutoCAD, 3D MAX
Mempunyai SIM A
Boleh melakukan Fotografi Produk
Boleh bekerja di bawah tekanan dan tarikh akhir yang ketat
Jujur, teliti, dan kreatif
Mampu bekerja secara individu atau dalam pasukan
Hantar surat permohonan, CV dan saiz gambar terkini 3X4 (1 lembar) kepada HRD - Pengambilan PT SINAR SOSRO Jl. Raya Sultan Agung KM 28, Kel. Medan Satria Bekasi 17132 Jawa Barat atau online hanya di halaman ini Terkini pada 27 Juli 2019.
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

SARAN DARI KAMI

Post a Comment