Lowongan Kerja PT. Yamaha Motor Parts Manufacturing Terbaru dan update 2019

Post a Comment


Yamaha Motor Parts Manufacturing Indonesia sebagai bahagian integral dari rangkaian Yamaha Manufacturing Plants di seluruh dunia juga terlibat secara aktif dalam membuat produk dengan kualiti dan prestasi yang lebih tinggi untuk meningkatkan kualiti Yamaha. Komitmen berterusan Yamaha untuk menyokong pembangunan perindustrian di Indonesia ditunjukkan oleh penubuhan pengeluar komponen motosikal - PT Yamaha Motor Parts Manufacturing Indonesia (YPMI).

Keputusan untuk mendirikan loji baru ini adalah lonjakan ke hadapan dan merupakan langkah ke depan dalam proses industri kenderaan bermotor di Indonesia untuk mencapai keupayaan pembuatan penuh. Sistem pengeluaran bersepadu YPMI disokong oleh kemudahan moden, teknologi tinggi, dan sistem kawalan kualiti yang ketat untuk memenuhi piawaian kualiti Yamaha di seluruh dunia.Job Vacancies of PT. Pembuatan Bahagian Motor Motor Yamaha


1. Kakitangan Pemilihan PengambilanKeperluan Seeker Kerja:

Calon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya Sarjana Muda Psikologi atau setara.
Pengalaman kerja tidak diperlukan.
Lebih kurang lulusan baru / pengalaman kerja kurang daripada 1 tahun khusus dalam HRD atau setaraf.
Tugas dan tanggungjawab Kakitangan Pemilihan Pengambilan adalah menjalankan pengambilan dan kakitangan dari calon. Pengetahuan awal mengenai alat ujian psikologi dan kaedah wawancara akan membantu menyelesaikan tugas dalam bahagian ini.
Sekiranya anda berminat untuk memohon pekerjaan di PT. Pembuatan Motor Bahagian Yamaha sebagai Pengambilan Pilihan Pengambilan Staf Hantar Permohonan Aplikasi Anda hanya pada halaman ini Terkini pada 9 Ogos 2019.


2. Kejuruteraan PengeluaranKeperluan Seeker Kerja:

Calon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan (Industri), Kejuruteraan (Mekanikal), atau setaraf.
Sekurang-kurangnya mempunyai pengalaman 1 tahun dalam bidang yang sesuai untuk jawatan ini atau lulusan baru.
Lebih baik pekerja (bukan pengurusan & bukan penyelia) khususnya dalam Kejuruteraan - Industri atau setaraf.
Sebagai Jurutera Produksi, Kandidart mempunyai tugas dan tanggungjawab untuk memastikan Penyediaan Kualiti produk sesuai dengan sasaran. Oleh itu, kita memerlukan pengetahuan mengenai QC 7 Tools, Six Sigma, dan proses Jaminan Kualiti. Di samping itu, pengetahuan mengenai Kejuruteraan Imej dan penguasaan AUTOCAD akan menyokong pelaksanaan tugas-tugas di bahagian Kejuruteraan Pengeluaran
Sekiranya anda berminat untuk memohon pekerjaan di PT. Pembuatan Bahagian Motor Yamaha sebagai Kejuruteraan Pengeluaran Mengemukakan Permohonan Anda Hanya pada halaman ini Yang paling lambat ialah 9 Ogos 2019.

Segera isi Borang Pendaftaran kerana pada bila-bila masa kekosongan boleh ditutup tanpa notis dan tidak sepadan dengan Tarikh Tamat yang disenaraikan di tapak pendaftaran pekerjaan.
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

SARAN DARI KAMI

Post a Comment