Pada Tanggal 11 juni harga Tiket Pesawat akan Turun 50% beginilah penjelasan Pt angkasa pura

Post a Comment


Penurunan harga tiket pesawat untuk syarikat penerbangan murah atau pembawa kos rendah (LCC) yang menggunakan jet pada waktu tertentu akan berkuat kuasa dari hari Khamis (07/11/2019). Kemudian, penurunan harga tiket penerbangan akan berlaku pada hari Selasa, Khamis dan Sabtu pada jadual penerbangan dari 10:00 hingga 14:00 WIB. "Kami akan mula melaksanakan peraturan ini secara efektif bermula pada hari Kamis, 11 Juli 2019. Sebabnya, karena sistem penerbangan harus melakukan penyesuaian 2-3 hari," kata Setiausaha Kementerian Koordinator Urusan Ekonomi Susiwijono Moegiarso di kantornya, Jakarta, Senin (07/08/2019 )

BACA JUGA : Setelah Nasi Bungkus Kena Pajak, Sekarang Pempek Palembang Kena Pajak

Susyijijono menambah, penurunan harga hanya berlaku untuk syarikat penerbangan Citilink dan Lion Air. Kedua-duanya adalah syarikat penerbangan murah. Harga tiket pesawat pada kedua-dua syarikat penerbangan pada masa yang ditetapkan akan berkurangan sebanyak 50 peratus daripada kadar had atas yang ditetapkan oleh kerajaan sebelumnya. "Kami akan menyediakan pengurangan tarif sebanyak 50 peratus daripada TBA kepada 30 peratus daripada jumlah keseluruhan pesawat," kata Susi. Susi menjelaskan, untuk butiran laluan yang akan diturunkan harga akan diumumkan sebelum 11 Julai 2019. "Penerbangan di mana-mana sebelum Khamis kami menerbitkan," katanya.

PT Angkasa Pura II (Persero) berkomitmen untuk menyediakan insentif layanan lapangan terbang untuk memudahkan biaya operasional penerbangan. Dengan syarikat penerbangan anda boleh berusaha untuk harga tiket penerbangan murah atau murah. Dalam satu kenyataan bertulis yang diterima oleh Kompas.com, Khamis (04/07/2019) menjelaskan, insentif yang diberikan sehingga Disember 2019 mungkin dapat dinilai semula. Matlamatnya ialah tiket penerbangan tambang rendah (LCC) boleh dikurangkan sehingga 50 peratus dari tarif had. Presiden Direktur Angkasa Pura (AP) II Muhammad Awaluddin berkata insentif yang disediakan mempunyai kesan langsung ke arah mengurangkan kos operasi syarikat penerbangan. "Konsep insentif kali ini adalah insentif operasi yang sememangnya akan mengurangkan kos operasi syarikat penerbangan, jadi kami berharap kadar tiket penerbangan LCC juga akan lebih murah," kata Muhammad Awaluddin.

BACA JUGA : Seorang pekerja PT Dua Kelinci Pati tergelincir dan jatuh ke dalam adunan pencampur yang besar

Bagi insentif yang diberikan untuk jadual penerbangan Isnin, Khamis, dan Sabtu pada 10: 00-14.00 WIB yang bertujuan untuk jadual penerbangan untuk diedarkan secara merata sepanjang waktu operasi lapangan terbang. Oleh itu penggunaan slot penerbangan di setiap lapangan terbang lebih efektif dan efisien. "Memberikan insentif pada waktu tertentu supaya penerbangan tidak terkumpul hanya pada waktu keemasan di pagi dan petang. Oleh itu operasi syarikat penerbangan dan lapangan terbang dapat lebih meningkatkan penggunaan peralatan produksi secara berkesinambungan, "katanya. Perlu diketahui, insentif operasi ini adalah insentif kedua yang merupakan insentif untuk perkhidmatan pesawat udara di lapangan terbang, iaitu perkhidmatan pendaratan dan penempatan pesawat di lapangan terbang. Sebagai tambahan kepada insentif operasi, AP II sebelum ini menawarkan insentif pemasaran kepada syarikat penerbangan. Insentif termasuk Insentif Laluan Baru, Insentif Masuk Masuk Baru, Insentif Mata Merah dan Insentif Penerbangan Unschedule dengan kaedah kembali wang tunai.

BACA JUGA : Segera Rilis Galaxy A90 Dengan Snapdragon 855 Tahun ini

AP II berharap syarikat penerbangan boleh menggunakan atau menggabungkan insentif pemasaran dan insentif operasi supaya kos operasi dapat dikurangkan supaya harga tiket penerbangan semakin berpatutan. Untuk maklumat, peruntukan insentif berlaku selepas perjanjian antara AP II, AP I, Pertamina, Airnav Indonesia dan syarikat penerbangan LCC pada mesyuarat koordinasi susulan di Kementerian Koordinator Bidang Perekonomian, Senin (1/7/2019).
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

SARAN DARI KAMI

Post a Comment