Segera Rilis Galaxy A90 Dengan Snapdragon 855 Tahun ini

Post a Comment


Daripada semua telefon pintar Samsung Galaxy A yang dikritik, nampaknya hanya A90 yang belum dikeluarkan.

Selepas dikhabarkan membatalkan menggunakan nama Galaxy A90 dan akan menggunakan nama Galaxy R, ternyata dalam laporan terbaru, Samsung nampaknya masih menggunakan nama Galaxy A90 dan akan memperkenalkannya.

Dikutip dari GSM Arena melalui Tekno Liputan6.com, nama Galaxy R adalah kod dalaman Samsung untuk telefon pintar dan bukan nama yang akan digunakan apabila dipasarkan kemudian.

Sebagai tambahan kepada kepastian mengenai nama yang akan digunakan, maklumat mengenai spesifikasi yang dibawa oleh telefon pintar ini juga dinyatakan. Dari laporan, Samsung diketahui sedang menyediakan dua model Galaxy A90 dengan nama kod SM-A905 dan SM-A908.

SM-A905 dikatakan datang dengan skrin 6.7 inci dan pengimbas cap jari pada skrin. Telefon pintar ini mempunyai tiga kamera belakang, masing-masing dengan resolusi 48MP, 12MP, dan 5MP.

Bukan itu sahaja, telefon pintar ini akan mempunyai ciri yang masih tidak diketahui fungsi yang dipanggil Tilt OIS. Varian ini dilaporkan hanya menyokong rangkaian 4G, manakala model SM-A908 dilengkapi dengan sokongan 5G.

Sementara SM-A908 mempunyai ciri pengimbas skrin dan cap jari pada skrin yang sama seperti SM-A905. SM-A908 mempunyai tiga kamera belakang dengan resolusi 48MP, 8MP dan 5MP.

Kedua-dua telefon pintar itu juga pasti bersenjata dengan Snapdragon 855 dan menjadikannya telefon pintar pertama dari garis Galaxy A dengan chipset kelas perdana. Oleh itu, adalah menarik untuk menunggu pengumuman rasmi dari Samsung.

Maklumat ini datang selepas beberapa bulan lalu, terdapat kebocoran skrin telefon pintar ini mempunyai saiz 6.73 inci dan mempunyai ciri kamera pop timbul. Saiz ini membuatkan telefon pintar terbesar di Samsung A90.

Saiz skrin yang besar disokong oleh reka bentuk tanpa takuk pada skrin depan. Dengan kata lain, keseluruhan bahagian depan Galaxy A90 adalah skrin penuh tanpa poni.
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

SARAN DARI KAMI

Post a Comment