Seorang pekerja PT Dua Kelinci Pati tergelincir dan jatuh ke dalam adunan pencampur yang besar

Post a Comment


Seorang pekerja PT Dua Kelinci Pati, Suprapti (30), seorang penduduk Kampung Addagung, Daerah Tambakromo, Pati, mengalami kemalangan ketika bekerja. Dia tergelincir dan jatuh ke dalam adunan pencampur yang besar sehingga dia mempunyai masa untuk menggulungnya ke dalam pembuat makanan ringan.

Nasib baik, pekerja lain segera mematikan pengadun itu sehingga kehidupan Suprapti dapat diselamatkan. Bagaimanapun, dia mengalami beberapa kecederaan dan terpaksa dibawa ke Hospital Keluarga Pati Hospital (KSH) untuk mendapatkan rawatan perubatan yang intensif.

Berdasarkan maklumat yang dikumpulkan, mangsa mengalami tulang patah dan beberapa kecederaan kepala. Di samping itu, terdapat lebam di mata mangsa. Maklumat itu adalah kejadian yang berlaku awal minggu ini.

Mendengar kejadian itu, krew media itu segera datang ke PT Dua Kelinci untuk mengesahkan kejadian itu. Selepas menunggu kira-kira sejam di pusat pemeriksaan, tiada wakil syarikat bertemu dengan kru media.

Kemudian dari pengawal pos itu berkata perhubungan awam dan pasukan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (K3) PT Dua Kelinci masih menunggu para korban di KSH Hospital. Kemudian pengawal memberikan nomor telefon untuk dapat menghubungi orang yang bersangkutan.

Semasa pengesahan dibuat melalui telefon, wakil pengurusan PT Dua Kelinci, M Ridwan mengesahkan kejadian kemalangan kerja di syarikatnya. Dia mendakwa syarikatnya telah menyediakan pengendalian pantas dengan membawa mangsa ke hospital.

"Insyaallah, di tempat kami penangan terbaik. "Kini (mangsa) masih dirawat di Hospital KSH diiringi oleh pasukan K3 dan keluarga mangsa," katanya pada Rabu (03/07/2019).

Dia juga mengesahkan bahawa mangsa mempunyai tulang patah di lengan kanan. Beliau juga meminta pasukan K3 dan hospital untuk melakukan rawatan terbaik untuk pekerja yang menjadi mangsa kemalangan kerja.
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

SARAN DARI KAMI

Post a Comment