hari ini pada September 2019 PT Wijaya Karya (WIKA) membuka semula peluang kerjaya atau membuka Kekosongan Jawatan TerbaruSOE PT WIKA Job Vacancies - Salam Sukses, Sedulur semua pencari kerja gembira (Job Vacancies) pencari. Kali ini admin sekali lagi akan berkongsi maklumat loker terkini. Kali ini kekosongan jawatan terbaru datang dari salah satu syarikat di Indonesia, yaitu: PT Wijaya Karya (WIKA). PT Wijaya Karya (WIKA) adalah sebuah syarikat milik negara yang terlibat dalam pembinaan. Untuk meningkatkan kinerjanya, PT Wijaya Karya (WIKA) sekali lagi membuka peluang bagi anak-anak Indonesia untuk bergabung sebagai PT Wijaya Karya (WIKA), yaitu melalui: Perekrutan Loker Terbaru PT Wijaya Karya (WIKA) sebagai berikut:

Untuk mencapai visi syarikat menjadi kumpulan perniagaan utama di Indonesia yang menyediakan perkhidmatan terbaik kepada para pemegang sahamnya, PT Wijaya Karya (WIKA) sedang mencari generasi muda yang sangat kompeten dan bermotivasi untuk mengisi kekosongan jawatan terbaru pada tahun 2019.

Untuk memperluaskan rangkaian perniagaan terbaru pada September 2019 dan untuk memenuhi keperluan sumber manusia Bank Mandiri dalam kedudukan kekosongan terkini: PELAN POSISI BANYAK

Pada hari ini pada September 2019 PT Wijaya Karya (WIKA) membuka semula peluang kerjaya atau membuka Kekosongan Jawatan Terbaru pada September 2019 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan berikut:


SOE Job Vacancies Post PT WIKA

SOE Job Vacancies Post PT WIKA

PT Wijaya Karya (Persero) Tbk. adalah sebuah syarikat milik kerajaan yang terlibat dalam pembinaan dan EPC kini sedang membangunkan perniagaannya di sektor perlombongan dan pelaburan di rumah dan di luar negara. Sehubungan dengan memenuhi kebutuhan karyawan PT Wijaya Karya (Persero) Tbk, kami telah merekrut calon karyawan, dengan kualifikasi berikut:

PROGRAM LATIHAN VOCATIONAL PRIVATE (PPCP)

Penerangan Pekerjaan:

Program Latihan Kakitangan Calon (PPCP), iaitu pengambilan calon pekerja dengan jalur kerjaya biasa (dari peringkat staf)

Keperluan Kerja:

Pendidikan Minimum D4 / S1 dalam Kejuruteraan Awam (Struktur dan Pengangkutan) dan D4 / S1 dalam Perakaunan
Umur maksimum 28 tahun
IPK minimum 2.75 (PTN) dan 3.00 (PTS)
Sejarah Kesihatan yang Baik (berat seimbang)
Bukan warna buta (Separa / Jumlah)
Menguasai aplikasi perisian komputer dalam bidang mereka
Boleh berbahasa Inggeris secara lisan dan bertulis
(TOEFL Berasal dari Institusi Berkenalan dan skor TOEFL min min 500)
Mempunyai motivasi, bertenaga, menyesuaikan diri dan mampu bekerja dalam pasukan
Bersedia ditempatkan di seluruh kawasan operasi syarikat


Lokasi Ujian:

Jakarta
Yogyakarta
SurabayaNota:
Locker 2019 PT Wijaya Karya (WIKA) ditutup: 19 Oktober, 2019
Berhati-hati dengan penipuan atas nama PT Wijaya Karya (Persero) Tbk. Keseluruhan ujian ini adalah PERCUMA!

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel