Inilah Wajah Pelaku Pengeroyokan Di Taman Kota Prabumulih KemarinPRABUMULIH-Dua penjenayah geng yang berlaku di depan SD Negeri 25 di belakang Prabuwulih Park di Prabumulih City berjaya diamankan oleh Pasukan Polis Daerah Prabumulih Timur.

Para pelaku, Anton Suryadi (21) dan Efran (22) adalah penduduk dari Force 45, Kampung Muara Dua, Kecamatan Prabumulih Timur, Kota Prabumulih.

Penangkapan kedua-dua suspek untuk laporan mangsa, Angga Wijaya (20), penduduk Jalan Arimbi, Kecamatan Prabujaya, Kecamatan Prabumulih Timur, Kota Prabumulih.

Mangsa melaporkan kepada Polis Sektor Prabumulih Timur bahawa dia telah menjadi mangsa pemukulan pada (26/07) lalu. dengan nombor laporan: Lp / B / 195 / VII / 2019 / Sumsel / Pbm / Sek Pbm Timur.

Berikutan laporan mangsa, Pasukan Polis Daerah Prabumulih Timur melakukan siasatan.

Adalah diketahui bahwa dua pelaku melarikan diri, Anton melarikan diri ke kawasan Muara Kuang Muara Enim dan pelaku Efran melarikan diri ke daerah Ulgan Kerbau Ogan Ilir.

Selepas mendapat maklumat kedua-dua pelaku telah pulang dan berada di rumah anak saudaranya di Jalan Ankatan 45, Kecamatan Tugu Kecil, Daerah Prabumulih Timur, Pasukan itu segera membuat penangkapan, Ahad (10/27/2019) sekitar jam 02.30 WIB.

Dari hasil soal siasat, pegawai polis mengepung mangsa menggunakan besi dan batu.

Tambahan pula, kedua-dua pelaku dan bukti dalam bentuk batu yang digunakan oleh pelaku dan paip stanlis yang digunakan oleh pelaku Efran untuk menyeksa korban Angga telah dijamin ke Polis Sektor Timur Prabumulih untuk siasatan lanjut.

Ketua Polis Adjunct Pesuruhjaya Kanan I Wayan Sudarmaya Prabowo MH melalui Ketua Polis Prabumulih Timur AKP Alhadi Ajansyah SH mengesahkan penangkapan kedua-dua suspek.

"Kedua-dua suspek telah ditahan di Polis Sektor Timur Prabumulih, untuk mengambil tindakan mereka, kita dijangkiti oleh artikel 170 Kanun Jenayah dengan penalti maksimum 5 tahun dan 6 bulan penjara," katanya.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel