Kelebihan Samsung Galaxy A70 Rilis Oktober 2019Gadgetren - Galaxy A70 adalah salah satu daripada telefon pintar kelas menengah terkini dari Galaxy A70 yang unggul dari segi spesifikasi kamera dan perkakasan.

Walaupun telefon pintar ini dibuat oleh Samsung mempunyai hayat bateri yang panjang terima kasih kepada kapasiti bateri yang besar. Untuk reka bentuk hampir sama dengan Galaxy A lain yang membawa skrin penuh dengan bangs atau notch.

Untuk itu, bagi Gadgeters yang ingin tahu mengenai kelebihan dan kekurangan Galaxy A70, mereka dapat melihat maklumat berikut.

Kelebihan Samsung Galaxy A70

1. Kamera belakang dengan 3 kanta

Samsung Galaxy A70 dilengkapi dengan 3 kamera utama yang mempunyai gabungan kamera utama 32 MP (f / 1.7 aperture) + 5 MP kamera sekunder (f / 2.2 aperture) untuk kedalaman + 8 inci kamera ultra tinggi (kamera f / 2.2 aperture) dan flash LED yang boleh menghasilkan imej dengan baik terima kasih kepada kecerdasan buatan atau Kecerdasan Buatan (AI) yang dapat mengesan 20 adegan yang berbeza untuk dicadangkan kepada pengguna.

2. 32 kamera MP selfie

Selain itu, kamera depan yang dimiliki oleh telefon pintar ini mempunyai resolusi 32 MP dengan aperture f / 2.0 yang dapat menghasilkan selfie atau wefies dengan baik untuk memanjakan penggunanya.

3. Prestasi cepat

Galaxy A70 telah dilengkapi dengan chipset Qualcomm Snapdragon 670 Octa-core 2 GHz, RAM dengan pilihan penyimpanan dalaman 6GB atau 8GB dan 128GB yang menjadikan ia kuat untuk menjalankan aplikasi atau permainan dengan lancar.

4. Skrin

Samsung Galaxy A70 menggunakan skrin 6.7 inci dengan resolusi Full HD +, teknologi Super AMOLED, dan reka bentuk Infinity-U yang mengisi bangs dengan reka bentuk titisan air serupa dengan OPPO F9 atau Vivo V11 Pro.

5. 4500 mAh bateri + caj cepat

Telefon pintar yang dibuat oleh Samsung ini telah dilengkapi dengan kapasiti bateri 4500 mAh yang boleh bertahan lama dalam penggunaan biasa. Selain itu, ciri Pengecasan Fast 25W juga telah hadir pada telefon pintar ini supaya ia membolehkan pengecasan bateri yang cepat.

6. Cap jari di skrin

Berikutan trend semasa, Samsung juga membenamkan sensor cap jari di dalam skrin pada Galaxy A70. Selain melihat futuristik, sensor ini dapat mengesan cap jari pengguna Galaxy A70 dengan cepat.

7. Face Unlock

Tetapi jika jari pengguna kotor atau basah, anda boleh mencuba ciri Unlock Face pada telefon pintar ini. Kemudian wajah pengguna Galaxy A70 akan diimbas secara langsung oleh ciri ini untuk membuka kunci.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel