Oppo Vs Vivo ?? Inilah 2 Hp akan keluar di 2020


Sebagai perkembangan teknologi telefon pintar, permainan mudah alih semakin popular. Pada masa yang sama, kebangkitan permainan mudah alih di kalangan pemilik telefon bimbit, menuntut prestasi mudah alih yang lebih tinggi.

Dengan saiz fail gergasi dan prestasi grafik bersamaan dengan permainan komputer, permainan mudah alih pasti memerlukan peranti dengan spesifikasi tinggi dimainkan dengan lancar.

Telefon pintar yang ideal untuk pemain termasuk Asus ROG Phone, Xiaomi Black Shark, dan vivo iQoo. Tetapi mereka belum dibebaskan di Indonesia. Di samping itu, harga juga mungkin terlalu tinggi.

Jika anda mempunyai dana yang terhad, terdapat sekurang-kurangnya dua telefon pintar yang boleh kami cadangkan untuk bermain permainan mudah alih lancar anda.

Kedua-dua telefon ini dilengkapi dengan chipset berkebolehan, RAM dan storan besar dan ciri Mod Game yang kaya. Dan yang paling penting, harga mereka tidak sampai Rp 4 juta. Dua permainan telefon pintar perantaraan yang kami maksudkan adalah vivo Z1 Pro 6GB dan Oppo A9 (2020).

Pada pelancaran Z1 Pro bulan lepas, Vivo menegaskan bahawa barisan siri Z itu bertujuan untuk milenium, terutama mereka yang ingin mencari telefon bimbit berprestasi tinggi untuk memenuhi pelbagai aktiviti seperti bermain permainan. Oleh itu, telefon bimbit dilengkapi dengan pelbagai ciri yang menyokong pengguna bermain permainan dengan selesa.

Satu bulan yang lalu, Oppo melancarkan siri terbaru A yang telah dirombak, kali ini mensasarkan golongan muda yang suka bermain permainan. Telefon bimbit Oppo A9 (2020) mempunyai sejumlah ciri permainan yang anda perlukan untuk memenangi permainan.

Kini, sebelum anda membuat keputusan mengenai telefon bimbit yang dibeli, di sini kami menerangkan perbandingan sembilan spesifikasi dan ciri komponen VVV Z1 Pro 6GB dengan Oppo A9 (2020) yang akan membimbing anda memilih telefon pintar.

vivo secara rasmi menyampaikan Z1 Pro bulan lepas untuk Rp3,099,000. Tetapi mulai hari ini (25/9) vendor menyediakan varian baru dengan penyimpanan 128GB RAM sebanyak 6GB. Dijual melalui Lazada, orang sudah boleh membeli 6GB vivo Z1 Pro untuk Rp3, 699,000.

Walaupun Oppo A9 (2020) adalah model pertama dalam siri A untuk naik dalam kelas. Dari segi perkakasan dan ciri, telefon bimbit boleh bersebelahan dengan siri F yang pernah menjadi kasta tertinggi di Oppo. Orang ramai sudah boleh membeli Oppo A9 (2020) dengan harga Rp3.999.000.

vivo Z1 Pro 6GB - Oppo A9 (2020) = 1-0

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel